Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flera har identifierats – efter oroligheterna i Kronogården

GT var på tisdagen på plats i Kronogården efter oroligheterna. På torsdagskvällen var det återigen ordningsstörningar i området.Foto: CHRISTER EL-MOCHANTAF

Vid flera tillfällen de senaste dagarna har det varit oroligheter och ordningsstörningar i Kronogården i Trollhättan.

På torsdagskvällen skadades en polis efter att ha fått en flaska i huvudet.

Nu har polisen identifierat flera personer misstänkta för brott.

Så sent som under torsdagskvällen var det oroligheter i Kronogården, i samband med att sociala medier-journalisten Joakim Lamotte livesände i området.

– Det har kastats bangers och skjutits raketer. Vi har haft polis på platsen hela eftermiddagen och kvällen, sa Göran Carlbom, polisens presstalesperson i region Väst, då.

I samband med ordningsstörningarna skadades en polis lindrigt efter att ha fått en flaska i huvudet, och totalt sju personer omhändertogs av polisen.

Liknande oroligheter inträffade både i söndags och måndags, då polis bland annat utsattes för stenkastning. Då brann också bilar i området.

”Polisens fokus har varit att hålla isär parterna och säkerställa ordning och trygghet i Kronogården. Under torsdagen upprättades ett så kallat PL 24-område, som innebär att polisen bestämmer vem som får vistas innanför avspärrningarna”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Flera identifierade

Nu har polisen identifierat flera personer som är misstänkta för brott.

Det handlar om misstänkt brott mot maskeringsförbud, skadegörelse, våld mot polisen, grov stöld samt våldsamt upplopp.

– Vi har filmer som vi går igenom, men vi tar gärna emot tips från personer som har upplysningar kring händelserna, säger Jenny Wester, biträdande lokalpolisområdeschef i östra Fyrbodal, i en kommentar.

Nu arbetar polisen med trygghetsstärkande åtgärder i området, bland annat genom en ökad närvaro den kommande helgen.

– Vår ambition är att alla i Kronogården ska känna sig trygga i området, och att alla ska känna att de har samma rätt att vistas där, säger Jenny Wester.

Utsatt område

Kronogården finns sedan tidigare på polisens lista över Västsveriges utsatta områden och har flera gånger skakats av upploppsliknande scener när ungdomsgäng gått till attack mot polisen.

I december förra året pågick oroligheter två dagar i rad när ungdomar sköt raketer och kastade smällare mot polisen.

TV: Se filmerna från söndagskvällen