Tillslaget gjordes mot Bear Jaws MC:s nyrenoverade lokaler vid E20 under torsdagen. Foto: LäsarbildTillslaget gjordes mot Bear Jaws MC:s nyrenoverade lokaler vid E20 under torsdagen. Foto: Läsarbild
Tillslaget gjordes mot Bear Jaws MC:s nyrenoverade lokaler vid E20 under torsdagen. Foto: Läsarbild
Tillslaget gjordes mot Bear Jaws MC:s nyrenoverade lokaler vid E20 under torsdagen. Foto: LäsarbildTillslaget gjordes mot Bear Jaws MC:s nyrenoverade lokaler vid E20 under torsdagen. Foto: Läsarbild
Tillslaget gjordes mot Bear Jaws MC:s nyrenoverade lokaler vid E20 under torsdagen. Foto: Läsarbild
Obs arkivbild. Foto: POLISEN / PolisenObs arkivbild. Foto: POLISEN / Polisen
Obs arkivbild.  Foto: POLISEN / Polisen

Flera gripna efter tillslag mot mc-klubb

Publicerad

MC-gängets nya lokal invid E20 hann inte ens stå klar innan polisen slog till.

Vid lunchtid under torsdagen genomsöktes Bandidos officiella hangaroundklubb Bear Jaw MC Skaras lokaler i jakt efter bevisning i en narkotikautredning.

Flera personer greps och anhölls.

Tillslaget sker bara några månader efter att klubben tagits upp formellt i Bandidosfamiljen.

Det var Nya Lidköpings tidningen som först rapporterade om husrannsakan i lokalen som ligger i Vara kommun, precis intill E20.

Lokalen, som inte är färdigställd ännu och fortfarande saknar MC-klubben Bear Jaw MC Skaras skyltar, genomsöktes av ett större antal poliser vid lunchtid under torsdagen.

Enligt uppgift sker det inom ramen för en förundersökning som rör narkotikarelaterad brottslighet.

– Jag har ingen information om det alls, säger polisens presstalesman Tommy Nyman. 

Flera personer med anknytning till miljön greps och anhölls senare av åklagare. Hur många har inte polisen velat uppge, men det rör sig om "ett antal".

Enligt handlingar som inkommit till Skaraborgs tingsrätt för två av de anhållna greps de under luciakvällen misstänkta för narkotikabrott i Skövde.

Under torsdagskvällen, efter dagens stora husrannsakan, låg Bear Jaws MC:s lokaler öde bakom gallergrindarna.Foto: Läsarbild

"Hög förundersökningssekretess"

Åklagaren Jenny Karlsson som håller i förundersökningen är mycket fåordig.

– Jag kan inte kommentera det alls, säger hon under fredagsmorgonen

Kvarstår anhållandena?

– Jag kan inte kommentera någonting alls där. 

Då sent som i september kunde GT avslöja att Bandidos i Västsverige fått tillökning i form av den nya officiella hangaroundklubben Bear Jaw MC Skara. 

Klubben har under en längre tid gäckat Skara kommun i en uppmärksammad lokaltvist med kommunen. Då i en industrilokal på Vallgatan i Skara.

Klubben hyrde de lokalen i andra hand av en privatperson som i sin tur hyrde den av kommunen. 

Namnet till trots har klubben sedan ett tag nu haft sin verksamhet på andra sidan Skaras kommungräns - i Vara.

Lokalen är fortfarande under renovering och ligger vitmålad strax intill E20. Och det var där polisen under torsdagen genomförde en husrannsakan.

Bandidos har expanderat i Västsverige

Bandidos har under de senaste åren expanderat i Västsverige med nya avdelningar och flera officiella hangaroundklubbar och underavdelningar. 

I Trestadsområdet finns också Bear Jaw MC Trestad som också ingår i Bandidosfamiljen som ett så kallat probationary chapter till den aktuella klubben i Vara.

Bandidos MC Trestad är också en förhållandevis ny avdelning i Västsverige som blev fullvärdiga i november förra året. Klubbens medlemmar har under de senaste två åren varit föremål för polisens stora intresse och flera av de tongivande medlemmarna har utretts för grov brottslighet, under senare också för olika typer av narkotikabrott. 

Daniel Olsson
Daniel Olsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER