Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flera greps i samband med derby i Göteborg

Bengaliska eldar vid Gamla Ullevi.Foto: Jan Wiriden

GÖTEBORG. Polisen hade fullt upp i samband med derbyt mellan IFK och Gais.

Drygt 15 personer omhändertogs för narkotikabrott, misshandel och för att ha tänt bengaliska eldar på arenan.

Polisen hade i går kväll en särskilt kommendering för att kontrollera ordningen i samband med fotbollsmatchen mellan Gais och IFK Göteborg på Gamla Ullevi. Och de hade att göra, med flera gripanden under kvällen.

I samband med matchstarten tändes bengaliska eldar på Gamla Ullevi och spelet blev därför något försenat. Efter att polisen videofilmat personer på arenan kunde fem personer identifieras och gripas för att ha tänt eldarna.

Senare på kvällen, vid 22-tiden, kunde ytterligare en person gripas på stan misstänkt för att ha bränt av eldar på Gamla Ullevi.

Under matchen togs fyra personer med för provtagning misstänkta för narkotikapåverkan, och före matchen togs fem personer av polisen av samma anledning. Även en misshandel inträffade på arenan och vakterna omhändertog en person.

Fylleri vid Järntorget

Efter matchen följde polisen ett supportergäng för att hålla koll så att inget hände.

Vid 22.15 greps en person för misshandel på Järntorget. Något senare togs även en person på Järntorget om hand av polisen för fylleri.

Vid midnatt kunde polisen konstatera att det var lugnt igen på stan.

- Efter bråken på Järntorget verkar det ha lugnat ner sig, säger Anna-Karin Dahlquist, biträdande vakthavande befäl vid polisens länskommunikationscentral.