Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flera försökte forcera polisens avspärrningar

Tidigare överåklagaren Sven-Erik Alhem tror inte att bröderna kommer att dömas till livstid om de döms skyldiga för mordet.
Foto: Tomas Leprince
I torsdags häktades de unga bröderna på sannolika skäl misstänkta för trippelmordet den 7 mars i Uddevalla. Här ses de två misstänkta bröderna tillsammans med ett av offren, Alaa, 21.
Foto: Privat
De senaste veckan har det varit administrativt kaos runt trippelmordet då alla advokater utan Hans Geastadius visat sig vara jäviga.
Foto: Robin Aron
Advokaten Rolf Skårman hoppar av sitt uppdrag att försvara en av de misstänkta trippelmördarna då det visat sig att han känner styvpappan och mamman till ett av offren - en 18-årig kvinna.
Foto: Robin Aron
Rolf Skårman försvarade den yngre brodern (mannen i vit tröja) i rätten under torsdagens häktningsförhandling. Rolf Skårman har på bilden just lämnat rättsalen
Foto: Robin Aron
Massiv utredning. Efter att kropparna hittades på Bävedalsvägen har polisen genomfört en massiv insats som ligger bakom häktningen av de misstänkta trippelmördarna.
Foto: Robin Aron
En stad i chock. Uddevalla har efter trippelmordet inte varit sig likt efter att tre unga människor mördades i centrala staden.
Foto: Robin Aron
18-åriga Jonna från Trollhättan var barndomsvän med den mördade kvinnan.
Foto: Privat
Nära vänner. De misstänkta männen, två bröder i 20-årsåldern, beskrivs som tidigare nära vänner till de mördade männen. Flera vänner till Rawand och Alaa har sett bröderna lämna sina kondoleanser efter mordet.
Foto: Privat
Kända av polisen. Det är inte första gången de två bröderna haft problem med rättvisan. De båda männen är tidigare dömda för grov misshandel - i samma ärende där även Alaa Farraj och Rawand Aziz dömts.
Foto: Privat
Rawand Aziz, 22, sköts till döds i trippelmordet.
Foto: Privat
På eftermiddagen söndagen den 8 mars slog tungt beväpnad polis till mot en lägenhet i Uddevalla. Två personer greps misstänkta för morden.
Foto: Robin Aron
Anna-Sara, 22, och hennes sambo Dennis, 23, följde händelserna från sin balkong i närheten.
Foto: Robin Aron
Liselotte Johnssons son var vän med de avlidna.
Foto: Robin Aron
Högen med blommor blev bara större dagen efter trippelmordet i Uddevalla.
Foto: Robin Aron
Tre döda personer hittades i Uddevalla på lördagen. Peshtivan Mahmoud, 23, och Arber Plava, 29, deltog på minnesstunden i moskén.
Foto: Christer El-Mochantaf
Uddevalla sörjer de tre unga personerna som mördats.
Foto: Robin Aron
"Det var en person som var ute på sin morgonjoggning som upptäckte en död person i en bil", säger Christer Fuxborg, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.
Vittnen ska ha hört flera smällar under natten. Polisen har tagit del av de uppgifterna.
Foto: Robin Aron
Kriminologen Leif GW Persson menar att det kallblodiga trippelmordet i Uddevalla i allra högsta grad var planerat.
Foto: Ylwa Yngvesson
"Det är klart att man blir rädd sådant här händer, det är fruktansvärt," säger Anna-Lena Alexandersson, 53 från Uddevalla.
Foto: Privat
Vad händer i lilla Uddevalla? Det är helt fruktansvärt, säger Margot Magnusson.
Foto: Privat
1 / 23

Flera personer har försökt forcera polisens avspärrningar vid det misstänkta trippelmordet i Uddevalla.

Polisen svarade med batonger och hundar.

– Vad händer i lilla Uddevalla? Det är helt fruktansvärt, säger Anna-Lena Alexandersson, 53.

Strax efter hände det på nytt – då försökte personer återigen ta sig igenom avspärrningarna.

Polisen utreder ett eventuellt trippelmord i Uddevalla. Tre personer hittades i natt döda och många grannar som GT talat med säger sig ha vaknat av att en polishelikoptern flög över staden under morgonen.

Många är synbart skärrade och i folkmassan vid polisavspärrningarna försökte någon att storma sig igenom.

Polisen svarade med hundar och batonger i ett försök att lugna ner folkmassan.

"Vågar man gå ut?"

Strax efter hände det igen och personer försökte på nytt ta sig igenom avspärrningarna.

– Att det sker något sådant här är ganska ovanligt här, så det man känner nu är: Vågar man gå ut mer? Jag har förstås ingen aning om vad som skett, men om det stämmer med tre dödade, blir det hämnd då? Fler mord? frågar sig Anna-Lena Alexandersson som är mycket orolig för utvecklingen.

Hon får medhåll av Margot Magnusson som även hon bor i närheten av händelserna. Hon vaknade av ljudet av polishelikoptern i morse och vill inte spekulera i vad som hänt i respekt för de anhöriga.

"Väldigt obehagligt"

Men hon tycker att det som hänt är skrämmande.

– Det har varit oroligheter i flera omgångar, man reagerar så klart. Det är väldigt obehagligt att hemskheterna kommer så nära, säger hon.

Margot Magnusson.
Foto: Privat

En annan granne, som vill hållas anonym, är upprörd över uppståndelsen vid avspärrningarna. Polisen, som står med hundar och batonger, har visserligen läget under kontroll - men nyfikna har parkerat sina bilar hur som helst längs med den aktuella vägen.

– Att komma hit och titta som nyfikna gör är en sak, men det här kaoset som uppstått är väldigt onödigt. Det har jag svårt att förstå, säger grannen.

Förstärker från Göteborg

Polisen har skickat förstärkningar från Göteborg för att hantera den uppkomna situationen.

– Vi måste kunna hålla våra avspärrningar. Dessutom kan vi vara mer trygghetsskapande och hjälpa människor där uppe att få svar på sina frågor, säger Christer Fuxborg, presstalesman vid polisen i Västra Götaland.