Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Flera bilar i brand i natt

Brottsstatistik 2020 från Brottsförebyggande rådet (Brå)

Flera fordon stod i brand i Göteborg natten mot söndagen.

På Höstvädersgatan i Biskopsgården brann det i totalt fyra bilar.

– Det har brunnit vid två olika tillfällen på samma parkeringsplats, konstaterar Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region väst.

Första larmet om brinnande fordon kom strax före klockan 01 natten mot söndagen.

Polis och räddningstjänst kallades till Höstvädersgatan där det brann i en bil. Även en bil som stod parkerad intill skadades.

Drygt tre timmar senare kom ett nytt larm om brinnande bilar på Höstvädersgatan. Då handlade det om tre parkerade bilar som stod i brand.

– Det är bränder vid olika tillfällen på samma parkeringsplats. Vid första tillfället blev en bil totalförstörd, och vid det andra var det tre bilar som totalförstördes, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen.

”Bränderna anlagda”

– Vi misstänker att bränderna är anlagda och att det finns ett samband mellan dem. Det kan vara så att det finns övervakningskameror som vi kan ta del av och titta på.

Polisen har skrivit anmälningar om skadegörelse genom brand i fem fall.

Det larmades om ännu en brand under natten. Klockan 01.44 åkte polis och räddningstjänst till Angereds gård där det brann i en trailer. Även här skrev en anmälan om skadegörelse genom brand.

Larmnummer att ha koll på

Hit kan du vända dig om du behöver slå larm