Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flera elever på skola i Göteborg sjuka i covid-19

Infektionsprofessorn om mutationer: ”Hundratals varianter”
Skolan tvingas till hemundervisning för två årskurser på skolan.
Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL
Fem elever på Fjällboskolan i Utby har konstaterats sjuka i covid-19,
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Fem elever på Fjällboskolan i Utby har konstaterats sjuka i covid-19, men allt fler elever visar symptom, skriver GP.

– För varje dag har det blivit fler och fler elever med symptom, säger rektorn Yvonne Alhäll, till tidningen.

För två årskurser på skolan är det nu hemundervisning som gäller. 

Sammanlagt handlar det om 140 elever från två årskurser som nu får hemundervisning, beslutet togs av Helene Odenjung (L) som är ordförande i grundskolenämnden i Göteborgs stad i samråd med smittskyddet. 

– Ett enigt beslut, det är en säkerhetsåtgärd för att begränsa och stoppa smittspridningen, säger Yvonne Alhäll, rektor på Fjällboskolan i Utby, till GP.

Fem elever har konstaterats vara sjuka i covid-19, men antalet barn med symptom ökar varje dag, uppger rektorn. De barn som får symptom testas, men det exakta antalet är oklart. 

Det första bekräftade fallet konstaterades i fredags, skriver GP.

”Fler efter helgen” 

– Det blev fler efter helgen och efter möten togs beslut om att barnen i de båda årskurserna ska undervisas hemma resten av veckan. Som tur är har vi höstlov nästa vecka vilket är bra sett till smittorisken. Förhoppnings ska undervisningen komma i gång igen som vanligt veckan därpå, säger Yvonne Alhäll, till tidningen.

Alhäll säger också att det gjorts undantag för ett fåtal barn där undervisning i hemmet inte varit möjlig, men den sker på ett coronasäkert sätt, menar hon. 

Skolpersonal som jobbar med de bekräftat sjuka barnen har testats men ingen av dem ska vara sjuka i covid-19.

En förälder som GP pratat med är kritisk till hanteringen och ställer sig undrande till hur barnen ska kunna ta ansvar för sin egen undervisning och att föräldrar ska kunna vara hemma med sina barn med så kort varsel. 

Se också: 

Så påverkas ditt julfirande av covid-19