Flera brutala rån i centrala Göteborg

Publicerad

En rånvåg har sköljt över de centrala delarna av Göteborg under natten.

Ett av offren överfölls i porten in till ett lägenhetshus – ett annat fick ta emot ett knytnävsslag i ansiktet.

– Man skulle kunna tänka sig att det är samma gärningsmän vid alla tre rånen, men vi kan inte riktigt sätta ihop det än, säger Tommy Nyman, polisens presstalesperson.

På knappt två timmar – mellan klockan halv två och halv fyra – inträffade tre rån i Göteborgs centrala delar.

Det första skedde vid ett flerfamiljshus. En man skulle precis gå in i trappuppgången när han attackerades av de två gärningsmännen.

– Han fick ett slag så att han ramlade. Enligt uppgift sparkade de på honom när han låg ner, säger Tommy Nyman, presstalesperson hos polisen i region Väst.

Hade jack i huvudet

Ambulans kom till platsen, men mannen behövde inte åka med den till sjukhus.

– Han hade ett jack i huvudet och en minneslucka. Han kan ha tuppat av en kort stund, säger Hans Lippens.

 

LÄS MER: Kenneths 91-åriga mamma brutalt rånad av liga

 

Mannen blev bestulen på sin klocka och guldring.

Det andra rånet ägde rum vid Nordstan. Där var det en man som blev knuffad av två män, som stal hans mobiltelefon.

Kan finnas samband

Det tredje rånet var vid Järntorget. Enligt polisen blev en man angripen av en ensam rånare, som slog honom med knytnäven i ansiktet. Offret föll till marken och blev av med sin mobiltelefon.

Ingen har gripits för rånen, men polisen utesluter inte att det finns ett samband mellan dem.

– Man skulle kunna tänka sig att det är samma gärningsmän vid alla tre rånen, men vi kan inte riktigt sätta ihop det än, säger Tommy Nyman.

Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER