Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flera bränder i natt – kan finnas samband

FLERA BRÄNDER. Räddningstjänsten fick rycka ut till flera platser i Göteborg under natten. Bland annat brann det i en garagelänga på Januarigatan (bilden).Foto: Robert Nilsson

Räddningstjänsten fick under natten åka ut på flera bränder - i Kortedala, Bergsjön, Hjällbo och på Hisingen.

Polisen utesluter inte att bränderna har ett samband, och tekniska undersökningar har gjorts under morgonen.

Under natten mot lördagen brann det på flera olika platser i Göteborg.

En bil som stod parkerad i närheten av Rambergshallen på Hisingen brann vid ett-tiden på natten, och tio bilar eldhärjades senare i en garagelänga på Januarigatan i Kortedala. Kort därpå brann två billar i ett garage på Galileis gata i Bergsjön. Senare brann två bilar på en parkeringsplats vid Bergsgårdsgärdet i Hjällbo.

Teknisk undersökning har gjort på platserna under morgonen.

– Det är för tidigt att säga något om hur det gått. Det tar lite tid med bränder, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson.

Finns det någon misstanke om att bränderna har ett samband?

– I och med att den tekniska undersökningen inte är färdig så kan vi inte säga det. Det är ju när man analyserat det som visats där och fått in eventuella vittnesuppgifter och så som man kan se det. Vi utesluter inte ett samband, samtidigt som vi inte har något belägg för att det är det, säger Ulla Brehm.

Mordbrand och skadegörelse

Nattens bränder har i nuläget olika brottsrubriceringar.

– De två händelserna där det brunnit i garage har brottsrubriceringen blivit mordbrand, initialt. Det är just för att det brinner i anslutning till där människor bor. Och hade inte brandkåren begränsat elden så hade det kunnat gå väldigt illa. Men när det är en bil ute på en plan som brinner, då är det en skadegörelse genom brand, säger Ulla Brehm.

Polisen är tacksamma för uppgifter från allmänheten kring nattens bränder.

– Vissa uppgifter har vi fått från boende och folk som ringt in, men om någon varit ute med hunden eller var på väg hem och såg något som inte kändes helt okej, då är det klart att man ska ringa oss på 114 14, säger Ulla Brehm.