Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flera bilar sattes i brand i Borås i natt

BORÅS. Flera bilar brann, natten mot lördag, i Borås.

Första larmet kom vid 01.45, där två bilar brann i området Hässleholmen. Nu är tre anmälningar om skadegörelse upprättade – och polisen börjar ledsna på den här typen av brott.

– Förutsättningen är väl att de är anlagda, bilarna tar ju inte eld själva, säger Ulf Andersson, inre befäl hos Boråspolisen.

Det var vid 01.45, natten mot lördag, som det första larmet kom om en bilbrand på Hässleholmen i Borås. Enligt Borås Tidning, som rapporterat om händelserna, ska det ha varit två bilar som brann.

Något som räddningstjänsten också bekräftar. De fick rycka ut och bekämpa bilbränderna – men bara en kvart senare kom nästa larm, där en bil brann på Hansinggatan i området Hulta.

Klockan fyra började en bil brinna i samma område och totalt förstördes fyra bilar under natten. Polisen misstänker skadegörelse.

– Det är var två som brann och två närliggande som också hade skadats. Så totalt är det fyra bilar då. Förutsättningen är väl att de är anlagda, bilarna tar ju inte eld själva, säger Ulf Andersson, inre befäl hos Boråspolisen.

"Kan vara motreaktion"

I början av veckan fick polis och räddningstjänst också rycka ut på bilbränder. Även den gången i området Hulta. Någon misstänkt för gärningarna har polisen dock inte – i alla fall inte vad man vill gå ut med.

– Det är mycket ungdomar i rörelse på kvällen där, så det finns säkert något samband. Det finns säkert tankar och idéer om vem det kan vara, men det måste bevisas också, säger Andersson.

Han tror att de återkommande bilbränderna kan vara någon slags reaktion mot något som har hänt.

– Det är inte omöjligt att det är så, många gånger har det att göra med att något har hänt där innan och så blir det en motreaktion att man tänder eld på bilar. Inget pekar på att det skulle vara så den här helgen, ibland är det gamla skrothögar som eldas upp. Men vi får se, vem som äger bilarna vet jag inte, fortsätter polisen.

Det har upprättats en anmälan om skadegörelse vid varje bilbrand.