Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flera bilar i brand i Lerum – utreds som mordbrand

Foto: Google maps

Polis och räddningstjänst larmades under natten till en parkering i Lerum, öster om Göteborg, där flera bilar misstänks ha satts i brand.

– Det är avspärrat för teknisk undersökning. Man hittar inte någon naturlig förklaring och det rubriceras som mordbrand, säger Johan Josarp vid polisen, till TT.

Larmet om branden i Stenkullen i Lerum kom strax före klockan 01 under natten mot tisdagen och det fanns initialt risk att branden skulle spridas till en intilliggande fastighet. 

– Det har hänt på en parkering på ett industriområde, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst. 

Sammanlagt var det fyra bilar som skadades vid branden.

Med anledning av att det fanns stor spridningsrisk till intilliggande byggnader inledde polisen en förundersökning gällande mordbrand. 

– Det är avspärrat för teknisk undersökning. Man hittar inte någon naturlig förklaring och det rubriceras som mordbrand, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, till TT.

Vid 03-tiden under natten mot tisdagen uppger polisen att branden var släckt.

Det finns ingen misstänkt eller gripen i ärendet på tisdagsmorgonen.