Minst tre bilar brann. Foto: Läsarbild
Minst tre bilar brann. Foto: Läsarbild

Flera bilar sattes i brand – polis på plats

Publicerad

Sent på lördagskvällen började flera bilar brinna i Lundby i Göteborg. Larmet kom in till polisen klockan 23.39.

– Vi och räddningstjänsten har precis kommit till platsen. Det ska också vara mycket civilpersoner på plats, sa Robert Edh, gruppchef på polisen i Region Väst, några minuter efter larmet.

Räddningsledaren på plats bedömde att det inte fanns någon risk att branden skulle sprida sig till ytterligare bilar.

– Vi har skickat två bilar och de ska nog klara det på egen hand, sa Kalle Kivistö, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

Folk skrek

En boende i området, som vill vara anonym, berättar att han var hemma när han hörde folk som skrek utanför hans hus. När han tittade ut genom fönstret såg han eldslågor slå upp borta vid en parkering.

– Jag gick ut på gatan. Från början brann det bara i en bil, men elden spred sig. Minst tre bilar brann. Jag tror att det kan ha varit fler, berättar mannen och fortsätter:

– Folk var chockade. Många flyttade sina bilar för att de inte skulle börja brinna. Det har aldrig hänt här förut. Jag hoppas att det inte händer igen.

Inga misstänkta

Strax efter midnatt var branden släckt, meddelade räddningstjänsten.

– Vi är färdiga och åker hemåt. När det brinner i tre bilar tar det ju en liten stund att släcka, säger Kalle Kivistö.

Polisen rubricerar händelsen som skadegörelse genom brand.

– Vi har inga misstänkta gärningsmän i nuläget, säger Robert Edh.

Jens Andersson
Jens Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER