Flera beskjutna med grön laser i Borås

Publicerad

Flera människor har beskjutits med grön laser i Borås.

De misstänkta har befunnit sig i en lägenhet och därifrån siktat på förbipasserande människor och fordon.

– Det rubriceras som försök till misshandel, laser kan vara riktigt farligt om den är tillräckligt stark, säger polisen presstalesman Hans Lippens.

Två unga män tas med för förhör.

Flera larm kom på onsdagsmorgonen in till polisen – alla hade samma tema.

– Det är någon som då sitter i en lägenhet och skjuter laser på förbipasserande. Det är folk som går ut med hunden, det är folk som sitter i sin bil. Några har försökt vika bort sina huvuden för att undvika att få lasern i ögonen, säger Hans Lippens.

Anmälarna upplever det som mycket obehagligt och polis kommer till platsen. I lägenheten finns två unga män som tas med till förhör.

Försök till misshandel

Rubriceringen är i nuläget försök till misshandel.

– Är den här formen av laser tillräckligt stark kan den som får den i ögonen få bestående men, säger Hans Lippens.

Laserpekare i fråga är beslagtagen av polis och kommer art undersökas vidare.

Per-Anders Aronsson, inre befäl vid polisen i Borås, meddelar att de två som tagits in till förhör är identifierade men att man inte har så mycket mer information.

– Vi kommer att höra dem, sen får vi se var detta tar vägen. Jag har ingen information om någon träffats i ögonen av den här gröna lasern, säger han.

Maya Dahlén Persson
Maya Dahlén Persson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER