Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Flera barn i olycka med häst – två till sjukhus

Flera barn ska ha varit inblandade i en olycka med häst och vagn på en camping på långfredagen.Foto: ROBERT BETZEHAG / RESCUE PHOTO

Flera barn ska ha varit inblandade i en olycka med häst och vagn på en camping på långfredagen.

Sju personer ska ha befinnit sig ombord på ekipaget, varav fem barn.

– Två ambulanser har kört till sjukhus med skadade, säger Sofie Schmidt, teamledare på SOS Alarm.

Larmet kom in till SOS Alarm vid lunchtid på långfredagen. På en camping i Uddevalla kommun ska en olycka med häst och vagn ha inträffat.

SOS Alarm uppger att räddningstjänst inte larmats till platsen.

– Däremot har ett flertal ambulanser varit framme och två av dem har kört skadade till sjukhus, uppger Sofie Schmidt.

"Kaotiska scener"

En häst med en vagn kopplad till sig ska av okänd anledning börjat skena. På vagnen ska fem-sex personer suttit, enligt uppgift till GT var det barn och ungdomar.

På campingen säger man att man inte vill kommentera olyckan förrän polis har varit på plats. Campingen har annonserat för en påskhelg full av aktiviteter, gratis "Häst- & vagnåkning" stod som programpunkt nummer två på långfredagen. Den skulle inledas klockan 12, enligt programbladet.

Larmet om olyckan kom in klockan 12.06.

 

LÄS OCKSÅ: Man död efter olycka på tornerspel – fick häst över sig 

 

Ett ögonvittne på plats berättar:

– Det var närmast kaotiska scener. Det hände mitt inne på campingen och här är väldigt mycket folk i och med att det är påskhelg.

Det finns i nuläget inga uppgifter på skadeläget för de två som förts till sjukhus.

Skador på fötter och ben

Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i Region Väst, sa initialt:

– Vi har varit på plats med en patrull, men bedömningen nu är att detta inte är något polisiärt. Man bedömer det som en ren olyckshändelse, men inte som någon arbetsplatsolycka.

Gustafsson har en obekräftad uppgift på att totalt sju personer befann sig på vagnen när hästen skenade.

– Det ska ha varit två vuxna och fem barn. Det ska vara de två vuxna som avförts i ambulanserna och det verkar alltså som att barnen ska ha klarat sig utan fysiska skador.

Strax efter klockan 14 har polisen uppdaterat informationen från olyckan. De två personerna som första till sjukhus ska ha skador på ben och fötter.

Inga brottsmisstankar

Nu utreder man också ”vagnens beskaffenhet och omständigheter i övrigt.” Vilket betyder att det ännu är oklart om det kan bli tal om någon typ av brottsmisstanke.

Men efter avrapportering från patrullen skriver polisen på sin hemsida att det inte finns några brottsmisstankar kring händelsen. Utöver personskadorna fick också tre bilar skador i samband med olyckan.