Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Flera arbeten påverkar kollektivtrafiken i sommar

Flera olika arbeten är planerade från och med helgen och framåt.
Foto: Victor Abrahamsson

Västtrafik planerar flera arbeten som kommer att påverka kollektivtrafiken i Göteborg. 

Först ut är arbete vid Drottningtorget, skriver Västtrafik i ett pressmeddelande.

Västtrafik uppmanar resenärer att kolla upp resvägar i appen Västtrafik To Go.

Flera spårvagnslinjer i centrala Göteborg kommer att påverkas av det spårarbete som Västtrafik planerar att genomföra den 22 maj till den 11 juni. Även busstrafiken kommer att drabbas. 

Spårarbetet ska genomföras på Norra Hamngatan i anslutning till Drottningstorget. All trafik mellan Brunnsparken och Drottningtorget kommer därför att behöva läggas om. 

Det kommer också innebära att hållplatserna Brunnsparken och Centralstationen behöver flyttas. Västtrafiks skriver också i pressmeddelandet att resenärer ska vara medvetna om att förändringarna kan innebära extra byten och längre restid. 

Nordstan stängs helt av till augusti 

Men inte bara kollektivtrafiken förändras under spårarbetet. Även biltrafiken kommer till viss mån att behöva anpassa sig. Kvarnbron kommer att stängas av i södergående rikting.

Men det är inte slut där. Den 29 maj till den 12 juni sker ytterligare förändringar. Hållplatsen i Nordstan kommer att stängas i riktning mot Hisingen. Den är sedan tidigare redan avstängd i andra riktingen, men kommer alltså vara helt stängd till den 16e augusti. 

Även all trafik över Göta älv kommer vara avstängd till den 16 augusti och kommer i stället att ersättas av bussar. 

Se också: