Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fler poliser till Fyrbodal: ”Vi kommer märka det”

Polismyndighetens mål är att bli 10 000 fler fram till 2024. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Stefan Kristiansson, chef för lokalpolisområde västra Fyrbodal.Foto: Lovisa Waldeck

Det ska bli fler poliser i Fyrbodal, skriver Bohusläningen.

Vilket främst ska vara i form av områdespoliser för att se till att det blir bättre i problemområden.

– Jag har inte några exakta siffror men vi kommer successivt att öka. Det kommer bli en märkbar ökning av poliser och medarbetare. Vi kommer märka det internt och externt, säger Stefan Kristiansson, chef för lokalpolisområde västra Fyrbodal, till tidningen.

Polismyndigheten har fått ett ökat anslag i hela landet men kommer då också lokalpolisområdena till del. 

Målet för hela organisationen är att det om fyra år, 2024, ska vara 10 000 fler poliser i landet, vilket till den största delen ska komma från polisutbildningen.

För Fyrbodal kommer de ökande resurserna gå till att bli fler områdespoliser, skriver Bohusläningen. Det ska se till att situationen i olika problemområden ska bli bättre.

”Vi räcker inte till” 

Tidningen skriver att det främst kommer att vara i Uddevalla och Lysekil, men också längre norrut i Bohuslän i städer som Strömstad och Tanum.

– Vi räcker inte till när det gäller den planerade verksamheten. Vi behöver planera och jobba mer mot våra lokala problembilder för det har vi inte resurser till nu. Områdespolisen ska ha samverkan med många i kommunerna till exempel ungdomsgårdar, kommunpolis och ledande beslutsfattare, säger Stefan Kristiansson, chef för lokalpolisområde västra Fyrbodal, till Bohusläningen.

Polisområdet Fyrbodal vill utveckla arbetet för poliserna som arbetar i yttre tjänst, till exempel genom ökad tillgänglighet i områden där det normalt är ett mindre antal larm.

Bygger upp verksamheten i Dalsland 

En plats som lyfts fram är Dalsland.

– Vi håller på att bygga upp verksamheten i hela Dalsland. Bland annat pågår en hel del satsningar i de norra delarna just nu. När det väl händer något i områden där det är färre larm så är det viktigt att det ändå finns poliser som kan rycka ut, säger Lars Eckerdal, polisområdeschef i Fyrbodal, till tidningen.

Exakt hur många poliser, och hur de ska placeras, är i nuläget inte klarlagt utan kommer bestämmas efter behov. Men enligt Stefan Kristiansson så blir det en ”märkbar ökning”.