Den mördade kvinnan hittades i närheten av ett motionsspår vid Lassalyckan i Ulricehamn. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Den mördade kvinnan hittades i närheten av ett motionsspår vid Lassalyckan i Ulricehamn. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Fler män topsas efter mord i joggingspår

Publicerad

Under måndagen gick polisen i Ulricehamn ut med att man kommer topsa fler män i området.

Förhoppningen är att man ska hitta DNA som matchar det som säkrats på brottsplatsen, ett motionsspår i Lassalyckans friluftsområde, där en kvinna i 60-årsåldern hittades mördad i slutet av oktober.

– Vi topsar ytterligare ett antal personer, boende i Ulricehamn, under vissa kriterier. Det kommer bli relativt många till, men jag säger inget antal, säger Göran Arvidsson, biträdande spaningsledare vid polisen, till P4 Skaraborg.

Drygt tusen män har redan topsats i polisens jakt på den misstänkta gärningsmannen. 

På brottsplatsen säkrade polisen DNA-spår från en man som polisen nu letar efter. Man inleder därför en ny omgång av topsningar med förhoppningen att hitta DNA som matchar det som återfanns på mordplatsen.

Fler män ska topsas

–  Vi topsar ytterligare ett antal personer, boende i Ulricehamn, under vissa kriterier. Det kommer bli relativt många till, men jag säger inget antal. Vi skickar ut ett antal kallelser och kommer fortsätta med det under en period, säger biträdande spaningsledare Göran Arvidsson vid polisen, till P4 Skaraborg.

Polisen vill inte gå ut med hur stort antal män som kommer topsas, men man betonar att mottagare av kallelsen inte är misstänkta för något brott.

 

LÄS MER: Kvinna hittad mördad i Ulricehamn – polisen vädjar om hjälp 

 

I nuläget står man utan misstänkt gärningsman, men man har med hjälp av gärningsmannaprofilgruppen satt ihop en gärningsmannaprofil.

– Vår arbetshypotes är att han har en stark knytning till Ulricehamn. Troligtvis bor han här. Han är van att röra sig uppe på Lassalyckan, säger Arvidsson till P4 Skaraborg.

Relaterade ämnen
Alfred Dikalow
Alfred Dikalow

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER