Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fler män topsas efter mord i joggingspår

Den mördade kvinnan hittades i närheten av ett motionsspår vid Lassalyckan i Ulricehamn. Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Under måndagen gick polisen i Ulricehamn ut med att man kommer topsa fler män i området.

Förhoppningen är att man ska hitta DNA som matchar det som säkrats på brottsplatsen, ett motionsspår i Lassalyckans friluftsområde, där en kvinna i 60-årsåldern hittades mördad i slutet av oktober.

– Vi topsar ytterligare ett antal personer, boende i Ulricehamn, under vissa kriterier. Det kommer bli relativt många till, men jag säger inget antal, säger Göran Arvidsson, biträdande spaningsledare vid polisen, till P4 Skaraborg.

Drygt tusen män har redan topsats i polisens jakt på den misstänkta gärningsmannen. 

På brottsplatsen säkrade polisen DNA-spår från en man som polisen nu letar efter. Man inleder därför en ny omgång av topsningar med förhoppningen att hitta DNA som matchar det som återfanns på mordplatsen.

Fler män ska topsas

–  Vi topsar ytterligare ett antal personer, boende i Ulricehamn, under vissa kriterier. Det kommer bli relativt många till, men jag säger inget antal. Vi skickar ut ett antal kallelser och kommer fortsätta med det under en period, säger biträdande spaningsledare Göran Arvidsson vid polisen, till P4 Skaraborg.

Polisen vill inte gå ut med hur stort antal män som kommer topsas, men man betonar att mottagare av kallelsen inte är misstänkta för något brott.

 

LÄS MER: Kvinna hittad mördad i Ulricehamn – polisen vädjar om hjälp 

 

I nuläget står man utan misstänkt gärningsman, men man har med hjälp av gärningsmannaprofilgruppen satt ihop en gärningsmannaprofil.

– Vår arbetshypotes är att han har en stark knytning till Ulricehamn. Troligtvis bor han här. Han är van att röra sig uppe på Lassalyckan, säger Arvidsson till P4 Skaraborg.