Bilen hamnade på taket efter att ha voltat av riksväg 40 nära Jönköping. Flamur Gashi minns att han hängde upp och ner i bilbältet innan han kunde ta sig loss. Foto: PrivatBilen hamnade på taket efter att ha voltat av riksväg 40 nära Jönköping. Flamur Gashi minns att han hängde upp och ner i bilbältet innan han kunde ta sig loss. Foto: Privat
Bilen hamnade på taket efter att ha voltat av riksväg 40 nära Jönköping. Flamur Gashi minns att han hängde upp och ner i bilbältet innan han kunde ta sig loss. Foto: Privat
Läkaren Flamur Gashi, 28, var på väg till jobbet när han voltade med bilen i halkan. Foto: PrivatLäkaren Flamur Gashi, 28, var på väg till jobbet när han voltade med bilen i halkan. Foto: Privat
Läkaren Flamur Gashi, 28, var på väg till jobbet när han voltade med bilen i halkan. Foto: Privat

Flamur voltade med bilen i snökaoset: "Fick panik"

Publicerad

Flamur Gashi, 28, var på väg till jobbet i Jönköping när han fick sladd i den svåra halkan på riksväg 40.

Bilen voltade av vägen och blev liggande på taket.

Flamur kunde mirakulöst kliva oskadd ur bilen.

– Jag kände mig som superman, säger han.

Läkaren Flamur Gashi bor i Borås men arbetar på en vårdcentral i Jönköping. Han körde hemifrån i extra god tid, vid halv sjutiden på onsdagsmorgonen, eftersom det redan hunnit komma mycket snö när han vaknade.

– Det var jätteläskigt att köra. Det snöade hela tiden. Jag var väldigt koncentrerad och körde försiktigt, berättar han.

Han började närma sig Jönköping när han plötsligt upplevde att bilen kommit för nära vägkanten, och tänkte att han skulle svänga in mot mitten.

"Tappade kontrollen"

– Jag svängde väldigt lite och höll så stabilt jag kunde i ratten. Det var bara en liten, liten rörelse. Ändå flög bilen i väg mot mitträcket. Jag tappade kontrollen och det kändes som bilen svävade, berättar Flamur Gashi.

Han försökte sänka farten ytterligare, och då for bilen i väg från mitträcket och ner mot diket.

Voltade ner i diket

– Bilen voltade och hamnade i diket. Jag har en kort minneslucka från när bilen slog i marken. Jag minns att jag hängde upp och ner i bilbältet. Jag placerade mig så att jag inte skulle ramla ner, tog några djupa andetag och fick sedan av bältet, säger Flamur Gashi, som ringde 112 när han satt kvar i bilen.

Han försökte öppna ena dörren, men ett viltstängsel var i vägen, och den andra satt fast i marken. 

Flamur kunde kliva ur bilen oskadd efter att den voltat ner i ett dike.Foto: Privat

Som i en film

– Jag fick lite panik och klaustrofobi när jag satt där och blev orolig att bilen skulle explodera. Det var lite filmkänsla över det, berättar han.

Men så kom några personer fram till bilen. De hade stannat för att hjälpa till och ordnade så att Flamur kunde kliva ut genom bakdörren på bilen.

Och han kom ut ur bilen – oskadd – redan innan räddningstjänsten hunnit komma till platsen.

 

LÄS MER: Olyckskaos efter kraftiga snöfallet

 

"Kände mig som superman"

– Jag kände mig som superman. Det gjorde jag faktiskt. Jag kanske inte har insett själv hur allvarlig olyckan var, säger han.

En kollega hämtade Flamur och körde honom till jobbet där han också blev undersökt.

– Allt verkar okej. Men jag har fått ont i nacken och ryggen successivt, så jag ska åka hem och vila, förklarade Flamur vid lunchtid. 

Bilen, som är Flamurs mammas, blev till skrot.

– Men hon är bara glad att jag klarade mig så bra som jag gjorde, konstaterar Flamur.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER