Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fixa Göteborgs hemsida – och vinn 100 000

GÖTEBORG. Är du påhittig och har koll på webbdesign? Då kan du vinna stora pengar när kommunen nu ska byta hemsida - genom en tävling. 

Men bemöda dig inte om att göra någon rolig sida.

Efter sju år med den blågula webbplatsen ska kommunen byta upp sig till något snyggare. För att få göteborgarna att tänka till utlyser man en tävling – med 100 000 kronor i vinst.

 –Det här är en del i ett större projekt där vi ska samordna alla sidor som ligger under Göteborgs stad. I dag är det lite splittrat, säger tävlingsansvarig Katarina Öryd.

 Tanken är att de olika stadsdelarna ska få samma design på sina hemsidor och att det ska bli lättare att ta reda på vem som har hand om vilken fråga inom kommunen.

Spännande och tillgänglig

 –Vi vill att det ska bli nytt och spännande, men det är också väldigt viktigt att sidan följer de tillgänglighetskrav som finns, säger Katarina Öryd.

 Vem som helst kan skicka in förslag på den nya hemsida och mitten av maj kommer en jury ledd av reklammannen Sven-Olof Bodenfors att utse tre förslag som ska utvecklas ytterligare.

 Men att göra en skojig sajt med pop-up-fönster och annat kul har man inte mycket för i tävlingen.

 –Vi har i och för sig haft det här tråkiga blå-gula länge nu. Men det här är ju ingen kommersiell jätterolig sida.

FAKTA

Alla kan tävla


* Förslag i form av skisser ska vara inlämnade senast den
15 oktober. Andra omgångens bidrag ska finnas hos kommunen senast den 12 november.
* Kommunen räknar med att en designbyrå kommer att vinna tävlingen, men även privatpersoner kan ställa upp. Alla tävlingsbidrag presenteras anonymt.
* Kolla in www.goteborg.se för tävlingsregler.