Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fixa din hemsida lätt som en plätt

Snabbt som ögat. Med pappa Lennarts enkla program fixade dottern Josephine sin egen hemsida utan proglem.
Foto: RONNY

MALMÖ. Nu kan vem som helst LÄTT göra en egen hemsida.

  Jag vet att det finns en enormt behov, säger Lennart Olsson, som gjort ett prisbelönt program, som är så enkelt att hans 16-åriga dotter Josephine snabbt gjort sin egen hemsida.

Lennart Olsson, 53 år, kallar sig entreprenör. Han var den förste som tillverkade cd-plattor i Malmö och han var den förste i Norden som gjorde en cd-romskiva. Nu är han först med att göra ett superenkelt program för egna hemsidor.

Innehållet det viktiga

 – Jag tycker inte att folk ska behöva lägga tid på tekniken, det viktiga är innehållet, säger han. Det kan de med mitt program. Idén till hemisideprogrammet fick han för tio år sedan och de senaste åren har han arbetat med några unga entusiaster. Bakom den lilla cd-n ligger nästan 20 arbetsår.

Barnen värsta kritikerna

 – Mina barn har hela tiden varit mina värsta kritiker, de har varit skoningslösa, säger han  Han berättar stolt att han nu bedömts och prisbelönats av en datororganisation, Tucows, och det är en stor ära. – Jag har som målsättning att programmet ska fungera så bra att ingen någonsin ska behöva ringa och klaga, säger han. Programmet, Intellyweb, innehåller tydliga typsnitt och mallar som är enkla att använda, och om man vill kan man klicka så får man en svensk, känd röst som lotsar en runt. När allt sedan är färdigt kan man snabbt ändra och förnya sin hemsida.

Orkar inte förnya sig

 – Jag vet alltför många som inte har tid eller ork att förnya sina hemsidor – det är slut med det nu, säger han och lutar sig över dottern Josephines dator. I ett huj tillverkade hon sin hemsida med hästar och musik, som är hennes älsklingssysselsättningar. – Jag ville överraska min pojkvän, säger hon, jag ska dessutom ge honom ett i present.