Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tre unga män fiskade upp handgranater

Ett område har spärrats av i Karlstad kommun sedan någon fiskat upp sprängämnen ur ett tjärn.

Tre unga män ska ha fått upp både rök- och brandgranater ur sjön.

– De fiskade med magnet och fick då upp de här föremålen, säger Orla Kristoffersson, lokalpolisområdeschef i Karlstad.

Det är Sandbäckstjärn, som ligger i anslutning till ett gammalt militärområde, utanför Karlstad som man har gjort fynden.

Enligt Orla Kristoffersson ska de tre unga männen som fick upp sprängämnen då de sökte av sjöbottnen med hjälp av en magnet. Fiskelyckan var god och man fick upp både rök- och brandgranater.

– Men de hade ingen tändhatt så då händer inget. Men om man själv har en sån som man stoppar i, då smäller det, säger han.

Militär dumpningsplats

Händelsen skedde i torsdags och de unga männen valde att kontakta polisen gällande sina fynd, som i sin tur kontaktade polisens bombgrupp i Göteborg.

– Det var här i fredags och kunde konstatera att det var skarpa föremål, säger Orla Kristoffersson.

Tjärnet ligger i anslutning till ett militärt övningsområde och enligt ett pressmeddelande från Karlstad kommun så är det allmänt känt att tjärnet tidigare varit dumpningsplats för ammunition.

– Ja, det finns uppgifter som tyder på att det kanske inte var ovanligt att man dumpade överkliven ammunition i tjärnet, det stämmer, säger Orla Kristoffersson.

Utfärdat tillträdesförbud

Tjärnet är i normala fall en populär fiskeplats. Från fyra olika bryggor kan man försöka få upp en ädelfisk som har planterats i tjärnet. Numera är hela tjärnet avspärrat.

– Vi tog kontakt med länsstyrelsen som tog ett beslut om att utföra tillträdesförbud vid sjön. Man har nu satt upp skyltar och staket och vi har även en fisketillsyningsman på plats som förklarar för de som brukar fiska att det inte går för tillfället, säger Orla Kristoffersson.

Enligt Kristoffersson kommer man nu ha ett möte med bland annat  länsstyrelsen och Försvarsmakten för att se hur man går vidare i frågan.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!