Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Filmen fick besökarna att svimma och kräkas

"Jag har aldrig varit med om något liknande", säger Bio Roy-medarbetaren Peter Steen.Foto: Privat
"Raw" blev för magstark för ett 30-tal av besökarna. Foto: Raw

Kannibal-skräckfilmen "Raw" orsakade kalabalik på Bio Roy.

Besökarna svimmade, kräktes och flydde biosalongen när filmen visades på Göteborgs filmfestival i helgen.

– Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Peter Steen, som jobbat som volontär på filmfestivalen under många år.

Biobesökarna trodde kanske att de var luttrade nog att ta sig an den blodiga kannibal-skräckisen "Raw" när de tog plats i salongen på Bio Roy i fredags. Men för ett 30-tal personer visade sig filmen allt för magstark, vilket GP var först med att skriva om.

– Jag satt på balkongen i Bio Roy när någon plötsligt ropade att en man hade svimmat och jag sprang dit. När jag kom fram så hade några personer redan tagit hand om den här mannen. Jag bad maskinisten att stanna filmen, men när mannen hade repat sig efter några minuter så körde vi igång igen, säger Peter Steen, volontär på Göteborgs Filmfestival och medarbetare på Bio Roy. 

Flera kräktes

Lite senare försökte en omtöcknad kvinna fly lokalen.

– Hon reste sig upp och vinglade väldigt kraftigt. Jag hjälpte henne ned för trapporna och gav henne lite vatten – hon kvicknande till efter en liten stund, berättar Peter Steen.

När han kom tillbaka till salongen så hade det spårat ut ytterligare.

– Då fick jag veta att flera personer hade sprungit ut ur lokalen och nu låg på toaletterna och spydde.

Utöver det så var det också ungefär 30 biobesökare som helt sonika lämnade visningen.

– Jag har aldrig varit med om något liknande tidigare. "Faust" som vi visade för några år sedan fick folk att fullkomligt springa ut ur salongen – men det här var något annat.

"Inget för veganer"

På Filmfestivalens sajt beskrivs den fransk-belgiska "Raw" som årets blodigaste, råaste och mest finstämda syskondrama.

– Det hela var lite ironiskt för jag avslutade presentationen av filmen med att jag hoppades att ingen skulle svimma. Personligen så tycker jag att det var en ytterst effektsökande men medioker skräckfilm. Inget för veganer, säger Peter Steen.

 

Följ utvecklingen i GT:s nyhetsapp. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android