Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fiffiga knepet: Så får allt plats i väskan

Frida Zetterström är ett riktigt packningsproffs och planer noga vad hon ska lägga i väskan inför resan. Foto: Privat
Packa som ett proffs och slipp överfull resväska. Foto: THINKSTOCK

Brukar du också sätta dig på resväskan för att kunna dra ihop blixtlåset?

Här får du tips om hur du packar som ett proffs.

– En grundregel är att tänka i färdiga kombinationer av kläder och skor. Man packar ofta för mycket för att man inte tänkt hela vägen ut, säger modeexperten och stylisten Frida Zetterström i Göteborg.

Frida Zetterström är ett riktigt packningsproffs som har packat en och annan resväska genom åren. Hon reste konstant under ett år på turné med musikalen "Up with people" och har jobbat många säsonger som bussguide i Alperna. Hon reser numera ofta både privat och i jobbet, och resmålen blir gärna storstäder. Dessutom jobbpendlar hon till Stockholm. Så ja, det packas en hel del.

– Jag har alltid med mig färdiga outfits. Att tänka i färdiga kombinationer av kläder och skor är en grundregel. Annars plockar man gärna med sig en massa udda plagg och står där på resmålet med kläder som inte passar ihop. Det är ofta därför många packar med sig för mycket, för att de inte har tänkt hela vägen ut, säger Frida Zetterström.

Vilka situationer ska jag packa för?

På samma sätt tycker hon att man bör planera resan och tänka igenom vilka situationer man kan hamna i:

– Vilka kläder och skor behöver jag dagtid, och vilka vill jag ha på kvällen? Tänk också på vilka kläder du inte kommer att behöva. Om du är på cityweekend och det börjar regna kanske det räcker med ett litet paraply. Du behöver inte ditt friluftsställ. Ha ett neutralt ytterplagg som funkar både dag och kväll och som är tillräckligt varmt för att du inte ska behöva packa med dig en tjock tröja som tar mycket plats.

När det gäller själva packningen är det rullningstekniken som gäller enligt Frida.

– Jag är ett stort fan av att rulla kläder. Särskilt jeans och andra byxor, kjolar och jerseytoppar. Packa väskan full med rullar och lämna plats för att lägga kläder som skrynklar överst, tipsar hon.

Lägg necessären längst ner

Necessären brukar hon göra plats för längst ner i väskan, vid hjulen.

– Så att den inte ligger högst upp och trycker ner alltihop.

Ett annat tips är att "jobba med skopåsar", både till skorna och underkläderna. Påsarna funkar dessutom bra på hemresan för smutstvätten, menar hon.

Frida Zetterström berättar också att hon under själva resan försöker klä sig i outfits som även fungerar bra på resmålet. 

– Det är också ypperligt att ha med sig en tunn poncho, till exempel när man flyger. Jag reser alltid med poncho eller en stor sjal som kan användas som filt, säger hon.

 

Senaste nytt från Västsverige i GT:s mobilapp. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!