Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ficktjuvarna riktade in sig på äldre – greps

De två kvinnorna tros ha försökt att stjäla från flera äldre personer innan de greps av väktare. Bilden är från ett annat tillfälle.
Foto: Ludvig Thunman

Väktare i Borås har varit lyckosamma senaste tiden.

De lyckades i söndags följa efter två kvinnliga ficktjuvar som senare kunde gripas utanför en butik i Borås.

Redan tidigare sitter två män häktade för ett stort antal fickstölder från äldre personer, skriver  Borås Tidning.

De två kvinnorna, i 25-30-årsåldern, hade innan de greps gått från butik till butik och försökt komma över plånböcker från äldre personer.

En civilklädd väktare följde efter kvinnorna och när de vid fjärde försöket lyckades att komma över en plånbok från en kvinna i 65-årsåldern slog väktaren till. Stölden hade gått snabbt och offret märkte inte att plånboken stals, det var först vid kassan som hon gjorde upptäckten.

Övervakningsfilmer

Väktaren larmade några kolleger och tillsammans slog de till på parkeringsplatsen utanför butiken och kunde ta fast kvinnorna för vidarebefordran till polisen.

Med hjälp av övervakningsfilmer ska polisen nu kontrollera om kvinnorna kan kopplas till andra fickstölder som ägt rum i Västsverige.

Sedan några veckor tillbaka sitter två män i 40-55-årsåldern häktade för att ha begått 15-20 fickstölder i Borås, Årjäng och Bengtsfors.

De kunde gripas efter att en civil väktare uppmärksammat männen när de stal en plånbok från en 85-årig kvinna. Även här följde väktaren efter och larmade polisen som senare kunde gripa männen på Allégatan i Borås.

– Civilklädd personal är guld värt om man vill komma åt sådana här stölder, säger utredningsbefälet Jan Johansson vid Boråspolisen till Borås Tidning. Gärningsmän brukar försvinna om de ser uniformer.