Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fick räkning för att ha kört snöskoter - i Oslo

FÖRVÅNAD. Sture Holgersson i Götene fick en faktura från Norge där han krävs på trängselavgift i Oslo. Inget konstigt i det – om det inte var för att det gäller en snöskoter.
Foto: Elin Andersson
GÖTENE. Sture Holgersson blev förvånad när han fick en räkning på trängselavgift i Oslo. Han påstås ha kört snöskoter fram och tillbaka till den norska huvudstaden. - En riktig Norge-historia, skrattar Sture
Nej, någon skoter har Sture Holgersson aldrig kört på Oslos gator.
- Man kan överhuvudtaget inte köra skoter på barmark, förklarar han.
Men nu har Sture Holgersson i Götene fått en faktura från norska myndigheter som kräver honom på trängselavgift för att vid fyra tillfällen ha passerat vägtullar i Oslo.

Borde ha reagerat

Sture Holgersson tycker att myndigheterna borde reagerat och sett i registret att det handlade om en skoter - en skoter som Sture avregistrerade och sålde för sex år sedan.
- Ja, det måste vara registreringsskylten från vår gamla snöskoter som de uppmärksammat i trafiken, konstaterar han. Någon har väl monterat fast den på sin bil och på så sätt sluppit betala trängselavgifterna.
Sture Holgersson bytte in den gamla skotern mot en ny i en affär i Idre där han har ett fritidshus.
Han minns att försäljaren sa att den säkert gick att sälja vidare till någon norrman som behövde reservdelar.
Fakturan är på 100 norska kronor och det är inte för pengarna som Sture nu bestrider kravet. Han tycker att myndigheterna borde vara mer noggranna innan när de skickar ut räkningar.