Fick inte pussa sin flickvän på krogen

Foto: Privat/Jan Wiriden

GÖTEBORG. Najda, 25, fick en puss av sin flickvän inne på Flygarn's haga.

Då blev de tillsagda att det inte var accepterat och att baren hade en policy mot sånt.

– Jag kände mig totalt förnedrad, säger hon.

En trevlig kväll med mat och öl tillsammans med sin flickvän och en kompis hade Najda, 25, förväntat sig när de på torsdagen gick till Flygarn's haga på Vasagatan. I stället kom hon hem och kände sig kränkt och diskriminerad.

– Jag har aldrig varit med om det tidigare. Det är sådant här man läser som hände för längesen, säger hon.

På stället fick Najda en puss av sin flickvän. Då kom en i personalen förbi.

– Han sa till oss att det där får ni göra hemma, tjejer. När jag frågade om han skämtade sa han att de har en "policy mot sånt där" och började plocka bort våra glas.

Inget svar

När hon frågade vad det var för policy fick hon inget svar. De kände sig inte välkomna längre och valde att lämna stället.

– Vi var ledsna och skitförbannade, och undrade vad det var som hände. Jag tror att det berodde på att vi var lesbiska. Det är inte ovanligt att folk hånglar i barer, för att inte tala om pussas, som i det här fallet.

På fredagen har Najda försökt få tag på Flygarn's haga för att få svar på vad deras policy innebär. Men något svar har hon inte fått.

Väljer annan bar nästa gång

GT har också försökt komma i kontakt med baren. På sin Facebooksida har de skrivit "Vi på Flygarn's Haga ser inte skillnad på människor och människor, det enda vi kan rätta oss efter är Tillståndsmyndighetens riktlinjer kring fysisk kontakt i en serveringslokal, Är det någon som känner sig kränkt/diskriminerad av detta så kan vi inte mer än att be om ursäkt"

– Jag undrar verkligen vilka riktlinjer de syftar på, eftersom det är tillåtet på andra ställen. Jag kommer att välja en annan bar nästa gång jag vill dricka öl, säger Najda.