Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fick armen avsliten – återfick armen efter klokt ingripande

En man fick sin arm avsliten på en fabrik i Falkenberg. Den kapade armen placerades i en frysbox och mannen återfick sedan armen efter operation på Sahlgrenska. Foto: CSABA BENE PERLENBERG

En man fick sin arm avsliten efter en arbetsplatsolycka på en fabrik i Falkenberg.

Den kapade armen placerades snabbt i en frysbox och mannen kunde återfå sin arm efter operation på Sahlgrenska sjukhuset, skriver Hallands Nyheter.

Det var på Lantmännens foderfabrik i Falkenberg som arbetsplatsolyckan inträffade. En man i 30-årsåldern skulle utföra tekniskt underhåll på en maskin i fabriken när han fick sin arm avsliten.

Mannen fördes snabbt till Sahlgrenska sjukhuset där han även opererades och återfick sin arm.

– Han är opererad och det är ingen fara för hans liv, säger Anita Asklund, HR och kommunikationsdirektör för Lantmännens division lantbruk till HN.

Även polisen kallads till platsen och undersökte platsen där olyckan inträffade.

”Agerat med sinnesnärvaro”

Lyckligtvis agerade personer på platsen snabbt och kunde placera den kapade armen i en frysbox innan den återfördes.

– Det viktiga var att hjälpa personen som skadat sig och sen efteråt medarbetarna som var där. Jag måste ge en stor eloge till våra två driftchefer och övrig personal som har agerat med sinnesnärvaro. Det är en chock för alla som får se något sånt här, säger Anita Asklund till HN.

En anmälan om en arbetsplatsolycka är gjord och olycksplatsen är avspärrad under tiden åklagare utreder olyckan. De anställda på fabriken har blivit underättade om olyckan och får nu stöd.

– Vi har personal på plats för att stötta dem som hjälpte till under kvällen. För det här är verkligen en allvarlig olycka och armen är återförd på kroppen, säger Anita Asklund.