Glada besökare på Sweden Rockabilly Festival. Foto: Sofia BloméGlada besökare på Sweden Rockabilly Festival. Foto: Sofia Blomé
Glada besökare på Sweden Rockabilly Festival. Foto: Sofia Blomé
The Boppers inledde sin sin sommarturne och firade 40 år i samband med festivalens första kväll. Foto: Sofia BloméThe Boppers inledde sin sin sommarturne och firade 40 år i samband med festivalens första kväll. Foto: Sofia Blomé
The Boppers inledde sin sin sommarturne och firade 40 år i samband med festivalens första kväll. Foto: Sofia Blomé

Festivalens succédrag: "Det är mer nostalgiskt"

Publicerad

Vida kjolar, blanka bilar och massor av livemusik så klart. Sweden Rockabilly Festival intog i helgen Gröna Lund på Lerdala. 

Och det är en pågående succé, enligt arrangörerna. 

– Vädret blev grymt, banden levererar och publiken är fantastiska, säger Sofia Blomé som är en av arrangörerna.

Sweden Rockabilly Festival arrangeras för sjätte året i rad och det var andra året som festivalen hölls på Gröna Lund i Lerdala. Fokuset var självklart; rockabilly-musik och allt som hör där till.

Fredagskvällen blev succé, menar en av arrangörerna, Sofia Blomé

– Vädret blev grymt, banden levererade och publiken var fantastiska, säger hon.

Många gäster dök upp tidigare än vanligt, och det var mycket folk redan från starten när banden drog i gång vid 20-tiden.

"Mer nostalgiskt"

Sofia Blomér tror att flytten till Gröna Lund gör att ännu fler rockabilly-fans lockas till festivalen.

– Det är mer nostalgiskt på denna plats, säger hon.

Bandet The Boppers startade sin sommarturné och firade 40 år som band under festivalens första kväll, vilket drog många besökare, berättar Sofia Blomé.

– Publiken kan deras låtar. De är väldigt stora inom rockabilly-världen. 

Även The Go Go Getters, Snakebite spelade inför en entusiastisk publik.

Tjurduell, öl och raggmunk med fläsk

Under lördagskvällen fortsatte festivalen. Redan vid klockan 18 började besökarna strömma in. Innan musiken drog i gång vid 20-tiden kunde besökarna strosa bland utställare, försäljare och matservering på festivalområdet.

– Det blir tjurduell, öl och det serveras raggmunk med fläsk. Det finns flera utställare som säljer rockabilly-kläder. Kepsar, kjolar och fina klänningar, säger Sofia Blomé.

Även lördagskvällen bjöd på flera konserter.

– Ikväll fortsätter vi och toppar med Sweden Rockabilly-historiens bästa väder. Emmy-Lou & the Rythm boys, John Lindberg trio, Foggy Mountain Rockers, Fertilizers, säger hon.

Nu hoppas hon bara att lördagskvällen blir lika stor succé som fredagen.

– Jag har aldrig varit med om så mycket lovord efter en premiär på festivalen, säger Sofia Blomé.

Relaterade ämnen
Lovisa Waldeck
Lovisa Waldeck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER