Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Festivaldrömmen om Bryan Adams

Samir och Viktor har tidigare spelat på Törebodafestivalen.
Foto: PETER HELLSTROM
Nu drömmer arrangören om Bryan Adams.
Foto: MAGNUS LILJEGREN/STELLA PICTURES

Den så populära Törebodafestivalen återvänder.

Då har arrangören Per Ottosson en dröm:

– Bryan Adams.

Den så succéartade Törebodafestivalen äger rum under tre dagar var tredje år på orten i Skaraborg. Nu står det klart att traditionen fortsätter, och 2021 är det dags igen.

– Det kommer besökare hit från hela Sverige. Det har vuxit enormt, konstaterar arrangören Per Ottosson.

Senast det begav sig, 2018, var det totalt 55 000 personer på plats i Töreboda och eventet beskrivs som ”Sveriges familjefestival”. Några av artisterna då var Pet Shop Boys, Lars Winnerbäck och Icona Pop.

Vilka som uppträder om två är återstår och se, men för Per Ottosson är visionen klar.

– En som vi alltid har drömt om är Bryan Adams. Han är i Scandinavium i Göteborg i vår. Då ska vi dit och se om vi kan knyta kontakter. Det är en som gärna hade sett i Töreboda, säger Per Ottosson.

”Förfest” i gästhamnen

Året innan Törebodafestivalen är det ”förfest” i gästhamnen. Denna kommer således att äga rum till sommaren.

– Den 3-4 juli är det dags och jag har faktiskt några spännande artister bokade redan, säger Per Ottosson utan att vilja gå in på exakt vilka namn det handlar om.

Den första Törebodafestivalen hölls år 2 000 och tanken var att det skulle bli en engångsföreteelse. Men då intresset var så stort och att det funkade fint också rent organisatoriskt beslöt man sig för att köra vidare.

– Våra besökare har förståeligt nog stora förväntningar på kommande festival då vi naturligtvis satsar på att behålla ställningarna som en Sveriges största festivaler alla kategorier, säger Per Ottosson om vad som komma skall år 2021.