Hyllas i morgon. Foto: Ralph Barrera
Hyllas i morgon. Foto: Ralph Barrera

Festival till Stones ära

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. I morgon är det stor fest för alla Sveriges Rolling Stones-fantaster.
Då går Stonesfestivalen av stapeln i Falkenberg med tusentals besökare.
- Det bjuds på en bredare blandning av låtar här, än på en riktig Stones-konsert, säger Kent Börjesson, sångare i tributebandet Stenade Rullarna.
I helgen spelas det mängder av låtar signerade världsbandet Rolling Stones i Restaurang Hertigens trädgård i Falkenberg.
- Det är en stor produktion med två tributeband från Norge och tre från Sverige. Dessutom kommer mitt band, Stenade Rullarna, att kompa konserterna med Mats Ronander, Mikael Rickfors och Sara Löfgren, säger sångaren Kent Börjesson, som spelat i Stenade Rullarna i över 30 år.

Avslutas med fyrverkeri

Festivalen drar i gång klockan 16.00 och slutar med fyrverkerier runt midnatt på lördag. Och Kent Börjesson tycker att festivalen är ett bra alternativ till en konsert med Rolling Stones.
- Banden kommer tillsammans att bjuda på en väldigt bred låtlista, förmodligen bredare än en på en spelning med Stones.

Betyder mycket

Det har redan sålts runt 3 000 biljetter, och intresset är stort för Stonesfestivalen.
- Stones betyder mycket för folk, så är det bara, säger Kent Börjesson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER