Morfar Mikael Johansson och barnbarnet Keenai fick ett oväntat slut på skattjakten. Foto: PrivatMorfar Mikael Johansson och barnbarnet Keenai fick ett oväntat slut på skattjakten. Foto: Privat
Morfar Mikael Johansson och barnbarnet Keenai fick ett oväntat slut på skattjakten. Foto: Privat
Skattkistan som Mikael hade förberett i femårspresent blev stulen. Foto: PrivatSkattkistan som Mikael hade förberett i femårspresent blev stulen. Foto: Privat
Skattkistan som Mikael hade förberett i femårspresent blev stulen. Foto: Privat

Femåriga Keenais present blev stulen

Publicerad

Inför Keenais femårsdag så hade morfar Mikael Johansson bestämt sig för att ordna en extra speciell present.

Men när det var dags för barnbarnet att få presenten – så var den borta.

– Vi satt nog där i en timme och grävde upp hela stranden, men den fanns ingenstans, säger Mikael till Göteborg Direkt, som var först med att berätta om händelsen.

Morfar Mikael Johansson hade ordnat en skattjakt ute på Vrångö inför sitt barnbarns Keenais femårsdag.

– Han älskar sjörövare och därför skulle vi åka ut på en riktig skattjakt. Jag hade köpt en jättefin piratkista och fyllt med chokladguldmynt, pärlor, smycken och en kokosnöt, säger Mikael till Göteborg Direkt.

Den här skatten gick femåriga Keenai miste om.Foto: Privat

Chokladmynt i reserv

Tillsammans tog de skärgårdsbåten ut till Vrångö för att inleda skattjakten med egenritad karta. Mikael hade dagen innan varit på plats och grävt ned piratskatten och märkt ut platsen med kottar. Men efter bra stunds grävande så insåg Mikael att Keenais present inte fanns kvar – något hade stulit den.

 

LÄS OCKSÅ: Anton, 2, blev bestulen på födelsedagspengen

 

– Vi satt nog där i en timme och grävde upp hela stranden, men den fanns ingenstans. Som tur var hade jag med mig några chokladguldmynt i reserv som jag gömde i sanden. Till slut fick jag säga att det nog var elaka pirater på ön mitt emot som hade tagit skattkistan och då tyckte han att det blev lite spännande, säger han till Göteborg Direkt.

Fick köpa ny kista

Morfar Mikael har kompenserat genom att köpa en ny skattkista.

– Jag hoppas verkligen att det var några barn som hittade Keenais skattkista och blev glada. Jag känner mig lite dum som grävde ned den dagen innan, säger Mikael som hoppas att få tillbaka kistan:

"Jag kan bara anklaga mig själv att jag lägger det mitt på en sandstrand, men mitt barnbarn skulle vara glad att hitta den", har han skrivit i en efterlysning på Facebook.

Relaterade ämnen
Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER