Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fem topprestauranger – som inte kostar skjortan

Restaurangbesök med vännerna förgyller den mörkaste vinterkväll.
Foto: Shutterstock

Göteborg vimlar av härliga restauranger och skickliga kockar.

När du inte känner för dyraste finkrogen finns flera toppenställen på mellannivå.

Här är fem favoriter – när gästerna själva sätter betyg på Tripadvisor.

Barrique.

Berzeliigatan 18, Göteborg.

Kallar sig själva för ”en vinkrog utan krusiduller”. Vinet står i centrum och menyn är utformad för att gästen ska kunna prova olika viner och smaker. 

Vinbarsmeny finns, liksom meny ”Större” och ”Mindre”. Prisexempel: Ryggbiff 225 kronor, lättbakad fjällröding 125 kronor. Sällskapsmeny med fem serveringar 395 kronor per person. Vinpaket från 395 kronor.

Maten är serverad på Barrique.
Foto: Anton Klock/Pressbild

Bord 27.

Haga kyrkogata 14, Göteborg.

”Den lilla kvarterskrogen med gott om hjärterum för trevligt folk”. Intim restaurang i Vasastan som ofta har fullbokat.

Menyn är uppdelad på ”Tugg”  med mindre rätter som liten moules marinière för 100 kronor, ”Käk” med exempelvis smörstekt ryggbiff eller hälleflundra för 285 kronor, och ”Gött”, som betyder efterrätt (exempel: Bakad choklad 100 kronor).

Bord 27
Foto: Bord 27 på Haga kyrkogata i Göteborg.

Pasha Grill

Linnégatan 74, Göteborg

Turkisk medelhavsmat, mindre meze och även större grillrätter.

Exempel från menyn: Lammkebab, färsspett,  med tillbehör från 149 kronor. Ett stort utbud av meze, som friterade fårostfyllda tunndegsrullar för 49 kronor och friterade zucchiniplättar med fetaost, 49 kronor.


Project

Södra Vägen 45, Göteborg

Mysig kvarterskrog med ambitionen att servera vällagad mat till rimliga priser och att gästerna ska känna sig som hemma.

Både á la carte-meny med både mindre och större rätter mellan 145 och 255 kronor, samt olika menyförslag från trerätters till sjurätters från 395 till 795 kronor.


Restaurang Vi Viet

Erik Dahlbergsgatan 20, Göteborg.

Liten intim restaurang med vietnamesisk mat i en källarvåning. 

Huvudrätter mellan 150 och 200 kronor. Exempel från menyn: Bräserad anka med pak choy 180 kronor, veganska sommarrullar med tofu, pickles, mango färska örter, risnudlar och jordnötter 75 kronor (förrätt).