Barrique.
Berzeliigatan 18, Göteborg.
Kallar sig själva för ”en vinkrog utan krusiduller”. Vinet står i centrum och menyn är utformad för att gästen ska kunna prova olika viner och smaker.
Vinbarsmeny finns, liksom meny ”Större” och ”Mindre”. Prisexempel: Ryggbiff 225 kronor, lättbakad fjällröding 125 kronor. Sällskapsmeny med fem serveringar 395 kronor per person. Vinpaket från 395 kronor.

Bord 27.
Haga kyrkogata 14, Göteborg.
”Den lilla kvarterskrogen med gott om hjärterum för trevligt folk”. Intim restaurang i Vasastan som ofta har fullbokat.
Menyn är uppdelad på ”Tugg” med mindre rätter som liten moules marinière för 100 kronor, ”Käk” med exempelvis smörstekt ryggbiff eller hälleflundra för 285 kronor, och ”Gött”, som betyder efterrätt (exempel: Bakad choklad 100 kronor).

Pasha Grill
Linnégatan 74, Göteborg
Turkisk medelhavsmat, mindre meze och även större grillrätter.
Exempel från menyn: Lammkebab, färsspett, med tillbehör från 149 kronor. Ett stort utbud av meze, som friterade fårostfyllda tunndegsrullar för 49 kronor och friterade zucchiniplättar med fetaost, 49 kronor.
Project
Södra Vägen 45, Göteborg
Mysig kvarterskrog med ambitionen att servera vällagad mat till rimliga priser och att gästerna ska känna sig som hemma.
Både á la carte-meny med både mindre och större rätter mellan 145 och 255 kronor, samt olika menyförslag från trerätters till sjurätters från 395 till 795 kronor.
Restaurang Vi Viet
Erik Dahlbergsgatan 20, Göteborg.
Liten intim restaurang med vietnamesisk mat i en källarvåning.
Huvudrätter mellan 150 och 200 kronor. Exempel från menyn: Bräserad anka med pak choy 180 kronor, veganska sommarrullar med tofu, pickles, mango färska örter, risnudlar och jordnötter 75 kronor (förrätt).