Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fem tips: Så skapar du vintermys hemma

Fanny Henricson från Göteborg bloggar om inredning.
Foto: Privat
Gör hemmet personligt med detaljer och småprylar.
Foto: Fanny Henricson

Växter och kuddar är a och o för att få en lugn och härlig känsla hemma, säger Fanny Henricson, influencer i Göteborg som bloggar om inredning.

Här ger hon sina fem bästa tips på hur du enkelt skapar bästa vintermyset.

Fanny Henricson skriver om inredning på trettiosjukvm.com, som fick sitt namn efter storleken på ettan hon bodde i när bloggen startades. Sedan dess har hon flyttat till en större lägenhet, en tvåa, och intresset för inredning är lika stort.

Några råd från Fanny till dig som vill göra det lite extra fint hemma:

1) Färgkombinera. "De flesta inreder med en ljus bas och då är det ett bra tips att plocka upp en specifik färg som går som en röd tråd hemma, till exempel i kuddar, ljuslyktor eller i en vacker filt." 

2) Ljuskällor. "Jag tycker det är väldigt viktigt med ljuskällor hemma, det kan verkligen vara pricken över i. Antingen en ljuskälla för "arbetsljus" som är nödvändig för att faktiskt lysa upp ett rum eller en arbetshörna, eller en ljuskälla som är en "myshöjare" och som sätter stämningen. Där är dimmern min bästa vän."

Ljuskällor är viktiga för att skapa rätt stämning.
Foto: Fanny Henricson

3) Personliga detaljer. "Det behöver inte kosta en massa pengar för att få ett fint hem. Satsa hellre på en eller ett fåtal möbler som kanske kostar lite mer om du känner att du vill investera i något. Addera sedan detaljer som du hittar lite här och var, kanske från någon minnesvärd resa eller liknande. På så sätt skapar du även ett personligt hem.

4) Lugn och mys. Två viktiga saker för att få till det lugna och mysiga hemma är tyger och växter. Inred med kuddar du tycker om och även fina växter som mer än någonsin är en trend i allt från begonior till stora fikusar eller små sticklingar. 

Tyger och växter gör hemmet lugnt och mysigt, menar Fanny.
Foto: Fanny Henricson

5) Stilleben. Gruppera dina inredningsdetaljer och skapa stilleben. Det blir något som fångar ens blick och kan pigga upp vilken hylla eller fönsterbräda som helst.  


LÄS OCKSÅ: Frida Ramstedt driver prisad blogg