Fanny Henricson från Göteborg bloggar om inredning. Foto: PrivatFanny Henricson från Göteborg bloggar om inredning. Foto: Privat
Fanny Henricson från Göteborg bloggar om inredning. Foto: Privat
Gör hemmet personligt med detaljer och småprylar. Foto: Fanny HenricsonGör hemmet personligt med detaljer och småprylar. Foto: Fanny Henricson
Gör hemmet personligt med detaljer och småprylar. Foto: Fanny Henricson

Fem tips: Så skapar du vintermys hemma

Publicerad

Växter och kuddar är a och o för att få en lugn och härlig känsla hemma, säger Fanny Henricson, influencer i Göteborg som bloggar om inredning.

Här ger hon sina fem bästa tips på hur du enkelt skapar bästa vintermyset.

Fanny Henricson skriver om inredning på trettiosjukvm.com, som fick sitt namn efter storleken på ettan hon bodde i när bloggen startades. Sedan dess har hon flyttat till en större lägenhet, en tvåa, och intresset för inredning är lika stort.

Några råd från Fanny till dig som vill göra det lite extra fint hemma:

1) Färgkombinera. "De flesta inreder med en ljus bas och då är det ett bra tips att plocka upp en specifik färg som går som en röd tråd hemma, till exempel i kuddar, ljuslyktor eller i en vacker filt." 

2) Ljuskällor. "Jag tycker det är väldigt viktigt med ljuskällor hemma, det kan verkligen vara pricken över i. Antingen en ljuskälla för "arbetsljus" som är nödvändig för att faktiskt lysa upp ett rum eller en arbetshörna, eller en ljuskälla som är en "myshöjare" och som sätter stämningen. Där är dimmern min bästa vän."

Ljuskällor är viktiga för att skapa rätt stämning.Foto: Fanny Henricson

3) Personliga detaljer. "Det behöver inte kosta en massa pengar för att få ett fint hem. Satsa hellre på en eller ett fåtal möbler som kanske kostar lite mer om du känner att du vill investera i något. Addera sedan detaljer som du hittar lite här och var, kanske från någon minnesvärd resa eller liknande. På så sätt skapar du även ett personligt hem.

4) Lugn och mys. Två viktiga saker för att få till det lugna och mysiga hemma är tyger och växter. Inred med kuddar du tycker om och även fina växter som mer än någonsin är en trend i allt från begonior till stora fikusar eller små sticklingar. 

Tyger och växter gör hemmet lugnt och mysigt, menar Fanny.Foto: Fanny Henricson

5) Stilleben. Gruppera dina inredningsdetaljer och skapa stilleben. Det blir något som fångar ens blick och kan pigga upp vilken hylla eller fönsterbräda som helst.  

 

LÄS OCKSÅ: Frida Ramstedt driver prisad blogg

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER