Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fem rån på fem timmar i Göteborg

Fem rån i Göteborg i natt – på fem timmar.
Foto: Google maps

Under natten mot lördag inträffade fyra rån och ett rånförsök på fem timmar i centrala Göteborg.

Vid flera av tillfällena var gärningsmännen maskerade och bar kniv.

Dessutom inträffade också flera andra rån i Västsverige – bland annat i Borås där en man blev överfallen i en gångtunnel.

En rånvåg har svept in över Göteborg – och under natten mot lördag inträffade ytterligare rån i de centrala delarna av staden:

Fyra fullbordade och ett som stannade vid ett rånförsök – alla skedde mellan midnatt och halv sex på morgonen.

I Masthugget rånade tre-fyra maskerade personer två unga män på deras halskedjor, vid Korsgatan blev en man rånad på sin mobiltelefon, likaså i Vasastaden. På Tredje Långgatan blev en man av med sin plånbok och mobil och på Kungsportsavenyn kom en man in och berättade för personalen att han blivit utsatt för ett försök till rån.

Vid flera av tillfällena var gärningsmännen maskerade, skriver polisen på sin hemsida.

Vid några av dem bar de kniv och vid ett, det i Vasastaden, bar de även ett pistolliknande föremål.

Överfall i Borås – rån i Skara

Samtidigt var det inte bara göteborgare som utsattes för rån under natten. Även i Borås inträffade ett våldsamt sådant, i närheten av Trandared. En man blev tidigt på lördagsmorgonen knivhotad och rånad av två maskerade unga män som sparkade och slog honom i en gångtunnel, för att försvinna från platsen med bland annat mobilen.

Tidigare på natten hade också en tonåring rånats på sitt halsband av ett gäng på sju-åtta personer vid busstationen i Skara. Där kunde senare en pojke i 15-årsåldern gripas. Han misstänks för grov stöld och grovt olaga hot.

Så många brott anmäldes i Västsverige 2018.