Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fem pojkar i Kortedala frias från misstankar

Fem av sju misstänkta kan inte bevisas delaktiga i misshandeln av Carl-Eric Cedvander, 61.

Det har åklagaren beslutat.

Misshandeln i Kortedala

För tre månader sedan misshandlades 61-årige Carl-Eric Cedvander brutalt av ungdomar i Kortedala.

 

Nu har ännu en svår misshandel inträffat. Den här gången har en 63-årig utvecklingsstörd man slagits ner, bundits och rånats av ett ungdomsgäng i Kållered.

 

18 mars. 61-årige Carl-Eric Cedvander misshandlassvårt av ett ungdomsgäng på Kortedala torg.

28 mars. Sju pojkar, hemma­hörande i Hjällbo, hämtas till förhör misstänkta för den grova misshandeln. Pojkarna placeras ut på slutna ungdomsvårdsanstalter runtom i Sverige.

1 april. Fyra av pojkarna häktas av Göteborgs tingsrätt. Tolv dagar senare släpps två och förs till ett ungdomshem.

26 maj. Carl-Erik Cedvander vaknar upp ur koman men enligt anhöriga har han allvarliga hjärnskador och kommer aldrig att vara kapabel att ta hand om sig själv i framtiden.

För tre månader sedan misshandlades 61-årige Carl-Eric Cedvander brutalt av ungdomar i Kortedala. Tio dagar senare hämtades sju pojkar till förhör. Alla misstänkta för den grova misshandeln.

Bevis saknas

Men under tisdagen beslutade kammaråklagare Carl-Henrik Andersson att lägga ner delar av brottsutredningen. Han uppger till P4 Göteborg att bevis saknas för att kunna bevisa delaktighet i brott för fem av sju misstänkta.

- Jag har inte fått in tillräcklig bevisning för att kunna säga att de har varit delaktiga i det här brottet, säger Carl-Henrik Andersson till P4 Göteborg.

Däremot fortsätter utredningen gällande två av pojkarna, båda över 15 år. Och de är misstänkta för synnerligen grov misshandel.

61-årige Carl-Eric Cedvander misshandlas svårt av ett ungdomsgäng på Kortedala torg.

Sju pojkar, hemma­hörande i Hjällbo, hämtas till förhör misstänkta för den grova misshandeln. Pojkarna placeras ut på slutna ungdomsvårdsanstalter runtom i Sverige.

Fyra av pojkarna häktas av Göteborgs tingsrätt. Tolv dagar senare släpps två och förs till ett ungdomshem.

Carl-Erik Cedvander vaknar upp ur koman men enligt anhöriga har han allvarliga hjärnskador och kommer aldrig att vara kapabel att ta hand om sig själv i framtiden.

Misshandeln i kortedala

onsdag

28

mars

SÖndag

1

april

SÖndag

18

MARS