Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fem personer vägrade
att lämna camping

Fem så kallade asfaltsläggare har under natten till lördag satt polisen i arbete.

Gruppen ska ha vägrat lämna en camping i Lidköping – och när polis kom till platsen slog de sönder flera fönster.

– Två av personerna blev omhändertagna av oss, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesman.

Det var vid klockan ett under natten mot lördagen som polisen i Lidköping fick larm från en camping.

– Där är det fem utländska asfaltsläggare som vägrar lämna platsen. De slår sönder rutor och härjar en hel del, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

När polisen väl kommer till platsen omhändertas två personer i gruppen.

– De misstänks för störande av allmän ordning, säger Thomas Fuxborg.

Fick hjälp

Att så kallade asfaltsläggare stör ordningen hör inte till ovanligheterna. Under våren och sommaren har dessa oseriösa hantverkare högsäsong.

Varje år kommer de tillbaka och har fokus inställt på att lura till sig pengar genom allt från asfaltläggning till takläggning – ofta av kunder som inte beställt deras tjänster.

Tidigare i somras fick svensk polis dessutom hjälp från brittisk polis för att utbildas kring de oärliga och ibland våldsamma hantverkarna.

– Det är viktigt för oss att lära hur brittisk polis jobbar mot det och få en direktkontakt till brittiska myndigheter, sa Martin Tornell som är polis vid vägbrottsgruppen i Jönköping då.

Huruvida kvintetten i Lidköping gjort sig skyldiga till något annat än störande av allmän ordning är oklart. Men enligt polisens presstalesman är noteringen från patrullen på plats att gruppen bestod av just asfaltsläggare.

Följ GT på Facebook och Twitter för de senaste västsvenska nyheterna.