Fem olyckor inom loppet av 30 minuter

Publicerad

I samband med den stora motormässan i Jönköping råder det stort kaos på E4.

Enligt P4 Jönköping handlar det om milslånga köer efter flera olyckor.

– Vi har haft fem olyckor inom loppet av en halvtimma. Det är ganska stökigt, säger Anneli Johnsson Hammo, vakthavande befäl vid polisen i Jönköping.

Mellan 10.15 och 10.46 rapporterades inte mindre än fem trafikolyckor på E4 i Jönköping.

– Det är hårt tryck på trafiken, säger Anneli Johnsson Hammo, vakthavande befäl vid polisen i Jönköping.

Olyckorna har orsakat stort kaos i trafiken. Enligt P4 Jönköping är det milslånga köer längs E4.

– Det här är nog topp tio värsta som vi varit med om på bilmässan, säger Göran Palm, trafikpolis för P4 Jönköping till P4.

"Väldigt mycket trafik"

Just nu pågår en stor motormässa i staden som lockar många besökare.

– Det har mest varit kökrockar och plåtskador men vid en av olyckorna har en person förts till sjukhus, säger Anneli Johnsson Hammo.

De många krockarna ger mycket arbete för räddningstjänsten som är ute med tre styrkor, från Jönköping, Huskvarna och Norrahammar.

– Det är väldigt mycket trafik och massor med köer, säger Christoffer Carmestedt, inre befäl vid räddningstjänsten i Jönköping.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER