Fem mysiga spa på Västkusten

Vitalitypoolen på Varbergs stadshotell och Asia spa.
Foto: Pressbild

Trött och frusen i höst- och vintermörkret?

Varmt vatten, uppmjukande massage och uppiggande behandlingar kan göra susen för kropp och själ.

Här är fem härliga spa-hotell på Västkusten att längta till.

Vann Spa Hotell och Konferens

Brastad

Vann ligger alldeles vid Gullmarsfjorden i Bohuslän. Anläggningen har åtta pooler och kar i olika storlekar och former där vatten är allt från "iskallt" upp till 39 grader varmt. Bland annat finns varma utomhuskällor och en "skogspool" med fågelkvitter och skogsdoft.

Här finns tre olika sorters bastu, flera relaxutrymmen och även gym och olika aktivitetspass. En rad spabehandlingar erbjuds. Alldeles vid Gullmarsfjorden finns dessutom en strandbastu med bad.

Vann Spa Hotell och Konferens ligger alldeles vid Gullmarsfjorden.
Foto: Vann Spa Hotell och Konferens

Spa-hotell Smögens Hafvsbad

Smögen

Hotellet har anor som kuranstalt från år 1900. I början av seklet var det en mötesplats för dåtidens jetset. Idag erbjuder spaterapeuter olika behandlingar som helkroppsmassage med varma stenar, ekologisk saltskrubb och ansiktsbehandlingar. Med Hafvsbadets självspakit kan gästerna tvaga sig "som förr med produkter från nu". Boende med spapaket har även tillgång till gruppaktiviteter som vattengympa och yoga.

Smögens Hafvsbad.
Foto: Amplifyphoto/ Markus Holm

Asia Spa, Varbergs Stadshotell

Varberg

Hotellet har anor från tidigt 1900-tal och delar av anläggningen är K-märkta.

Spaupplevelsen inleds med en japansk tvagningsritual under tystnad.  Sedan väntar olika sorters bastubad, tropisk regndusch och japanska källor med utsikt över Varbergs fästning. I vitalitypoolen med 30-gradigt vatten finns flera massagestationer. Du kan också koppla av i en någon av hänggungorna. Här finns även ljusterapi- och mörkerterapirum.

Aktititeter som yoga, qigong eller pilates erbjuds, liksom konditions- och styrketräning i technogymmet. Det finns också en rad spabehandlingar för ansikte och kropp.

Varbergs stadshotell & Asia Spa
Foto: Mikael Pilstrand

LÄS OCKSÅ: Glenn Hysén: Många skäl att inte deppa i höstmörkret


Varbergs kusthotell

Varberg

Bara 52 steg från havet ligger kusthotellet som erbjuder Sveriges enda Thalassospa där "saltvattnet från Kattegatt och tångruskor bidrar med välgörande mineraler". Här finns en havsvattenpool med 32-gradigt vatten, varm- och kallvattenpool, bubbelpool, bastu och kallbadhus. Anläggningen har också ett stort utbud av spabehandlingar som exempelvis kurer med tång, alger och oljor. Du kan också få tångmassage eller kittlande fotmassage av fiskar.

Varbergs kusthotell (tidigare Varbergs kurort).
Foto: Bosse Tornevall

Sankt Jörgen Park Resort

Göteborg

Hotellet ligger tio minuter från centrala Göteborg, och i anläggningens spa erbjuds man som gäst en badceremoni, en ritual som görs i en bestämd ordning. Du väljer mellan fyra inriktningar, energy, purify, relax eller årets special. Ritualen görs i avdelningen Himmelriket där det finns olika bastur och fotbad. I Eldrummet kan man vila och koppla av. I poolloungen kan du gunga i swaybäddar, dricka ayurvediskt te eller bada utomhus i bubbelpoolerna på takterrassen. (Utekällan är stängd på grund av att ett nytt poolområde byggs inför våren). En rad behandlingar erbjuds och det finns också gym och gruppträningspass.

Sankt Jörgen Park Resort
Foto: Sankt Jörgen Park Resort