Fem minderåriga i polisförhör efter misstänkt våldtäkt

Publicerad

Fem minderåriga pojkar har hämtats in till förhör efter att ha pekats ut som inblandade i en våldtäkt mot en jämnårig flicka. Brotten ska ha skett på en skola i Göteborg, skriver GP.

Övergreppen ska ha skett i början av oktober i år på en skola i Göteborg. Enligt åklagaren Jonas Martinsson rör det sig om tre olika tillfällen, men det är samma målsägande.

Eftersom pojkarna som pekats ut som gärningsmän är minderåriga kommer utredningen inte att resultera i åtal och rättegång. Enligt Jonas Martinsson görs utredningen främst för att skapa ett underlag till socialtjänsten. 

Fem pojkar pekas ut för brotten

Enligt anmälan ska en av pojkarna ha genomfört våldtäkt mot barn och en av pojkarna utpekats för våldtäktsförsök mot barn. 

– Sen är det tre personer som är utpekade för att vid ett annat tillfälle försök till våldtäkt mot barn, säger Jonas Martinsson.

Jonas Martinsson vill inte gå in på detalj hur pojkarna ställer sig till utpekandet.

– Det är skiftande. Allt från att neka blankt till att medge vissa omständigheter, säger Jonas Martinsson.

Relaterade ämnen
Lovisa Waldeck
Lovisa Waldeck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER