Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fem män frias för rån mot guldbutik

Rånaren hotade personal och kunder med pistol under rånet.

Foto: Polisen
Värdet av rånbytet uppgick till 850 000 kronor. Men rånarna fick aldrig ta del av bytet som tappades alternativt slängdes i flykten. Foto: Polisen
Rånaren med sportbagen äntrar butiken. Foto: Polisen

Såväl kassalådor som andra utrymmen plundrades på guld och smycken. Nu döms fem män till fängelse för rånet.

Foto: Polisen

Mitt i julruschen rånade flera personer en guldsmedsbutik i centrala Varberg – en av dem riktade pistol mot personalen.

Fem män dömdes till fleråriga fängelsestraff av tingsrätten.

Nu frias samtliga av hovrätten, skriver Hallands Nyheter.

Några dagar innan julafton utsattes en guldsmedsbutik i Varberg för ett väpnat rån. På övervakningsfilmerna från butiken ses hur två maskerade rånare tar sig in i butiken. De har på sig rånarluva respektive skidglasögon.

Rånarna länsade guldhyllorna – enligt åtalet som lämnades in till Varbergs tingsrätt kom de över ett gods till ett värde av 850 000 kronor. Stöldgodset tappade de eller gjorde sig av med vid flykten.

Fem män åtalades för rånet och tingsrätten ansåg att samtliga varit skyldiga. Fyra av dem fick tre och ett halvt års fängelse för rån, medan den femte fick ytterligare ett år då han dömdes för även andra brott.

Frikänns av hovrätten

Domarna överklagades av så väl de dömda rånarna som av åklagaren.

Och efter nya förhandlingar kom hovrätten för västra Sverige på fredagsförmiddagen med sin dom. Då stod det klart att alla fem männen frikänns, skriver Hallands Nyheter.

Enligt HN anser inte hovrätten att bevisningen – som i första hand består av mobiltrafik – inte är tillräcklig för att binda de fem till brottet. Samtliga har under utredningens gång nekat till att ha utfört rånet.