Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fem heta nöjestips under Kulturkalaset

Molly Sandén är en i raden av artister som gästar Göteborg och Kulturkalaset i helgen. Foto: OLLE SPORRONG

Bered er på en fullspäckad helg när Kulturkalaset tar över Göteborg. Det blir både dansband, hiphop och rock för den som är sugen på musik – och det bästa är att det är helt gratis.

1. Wizex på Packhuskajen

Wizex spelar på Kulturkalaset i Göteborg Foto: Olof Abrahamsson/Pressbild

Längtar ni efter att ta en sväng på dansgolvet? På fredag blir det dans i Kajskjul 8 på Packhuskajen. Först kan man få testa på square dance klockan 18.00 för att sedan avsluta kvällen med Wizex som kliver på scenen klockan 19.00. 

LÄS MER: Göteborgs bästa uteserveringar  

2. Teddybears på Götaplatsen

Teddybears spelar på Götaplatsen på fredag Foto: SARA STRANDLUND

Senare på fredag kväll, klockan 22.00, gästar Teddybears Götaplatsen. Kärnan i gruppen Patrik Arve, Jocke Åhlund och Klas Åhlund har spelat tillsammans i över 25 år och har ett gäng hits som till exempel "Punkrocker" bakom sig.

3.  Nawal El Zoghbi på Götaplatsen

Den libanesiska stjärnan Nawal El Zoghbi spelar på Kulturkalaset 2017. Foto: Pressbild

På lördag, klockan 21.30, kommer en av Libanons största stjärnor till Götaplatsen och Göteborg. Nawal El Zoghbi har sålt över 50 miljoner album och är en av arabvärldens största popstjärnor. Det lär bli fullproppat när hon nu kommer till Göteborg och bjuder på en för göteborgarna gratis show. 

LÄS MER: Göteborgs tio bästa restauranger – enligt gästerna  

4. Hammarkullekarnevalen på Avenyn

Feststämning, färgsprakande dräkter, musik och dans lär det bli när Hammarkullekarnevalen gästar Kulturkalaset på söndag klockan 13.00. Festtåget startar längst upp på Götaplatsen och har Kungstorget som sin slutdestination.

5. Rix FM festival på Götaplatsen

Hela Kulturkalaset avslutas med ett hitparty då Rix FM bjuder på Molly Sandén, Nano, Kamferdrops, Icona Pop, Danny Saucedo och Benjamin Ingrosso med flera. Partyt börjar klockan 16.00 på söndag eftermiddag.

Icona Pop kommer till Kulturkalaset på söndag Foto: OLLE SPORRONG