Foto: LENNART REHNMAN / GT/EXPRESSEN
 Foto: LENNART REHNMAN / GT/EXPRESSEN

Fem Göteborgs-tips till Bokmässans besökare

Publicerad

Det är mycket turister i Göteborg, nu när Bokmässan kommit till stan igen. Trevligt! Välkomna! Men häng inte bara runt vid Svenska Mässan, när det finns så mycket annat skoj att göra i Göteborg. Här har ni mina fem bästa tips.

1. Ät en räkmacka! Gothia Towers har rejäla landgångar, och en jävla bra utsikt. De kostar ju en del, men det är det värt. Och här på Västkusten kan man vara säker på att det är färska räkor man trycker i sig! Inget inplastat skit som legat i en frys och blivit dåligt.

2. Ta en rejäl pubrunda! Det spelar ingen roll vilka pubar ni väljer, men själv jag gillar de brittiska. Det brukar ha go stämning och en skön inramning. Sen finns det ju en fyra, fem Glenn-pubar i stan också. De är också görmysiga. Gå på pub kan man ju göra i de flesta städer, kanske ni tänker. Och så är det väl. Men det blir aldrig lika go stämning som i Göteborg. Tycker jag, i alla fall. Folk är lite mer "down to earth" här, och lättare att tjöta med. Går man fram till en främling i Stockholm och börjar snacka så blir man ju idiotförklarad. Så är det inte hos oss. 

3. Gå på fotboll! Blåvitt möter Sirius i dag, fredag, och gubbarna behöver allt stöttning de kan få. Det är bara sju poäng ner till kvalplats, och nu är det inte roligt längre. Jag känner för gubbarna. De är inne i en period när allting går emot dem. De har inget flyt, och efter ett tag sätter det sig i skallen. Då får man börja om från början. Det är "back to the basics" och spela enkelt som gäller. Och så är det viktigt att man har supportrarna med sig. Ännu viktigare än när det går bra. När det är fullt på Ullevi så är det fantastik stämning, supportrarna är enorma. Nu krävs det att alla som kan står på läkarna i dag. Och det spelar ingen roll om du kommer från Göteborg eller inte. Alla har väl IFK i sitt hjärta någonstans? 

4. Ät köttbullar! Det finns ett ställe på Hisingen som heter Rosa Mi, och som har köttbullar i absolut världsklass. Stora är de också. Som bandybollar! Och priserna är bra. Normala, liksom. Det är en sån där typisk lunchrestaurang för hantverkare och arbetare, och som har funnits så länge jag kan minnas. Men man måste ju inte vara snickare för att bli serverad. Bokmalar gillar väl också köttbullar med potatismos och lingonsylt? 

5. Gå på spa! Det är väl ett bra sätt att runda av allt på. St Jörgen på Hisingen är grymt. Bastun sitter jag inte mycket i, men det finns ju en massa goa behandlingar man kan välja mellan. En gång fick jag stoppa ner fötterna i en balja med fisk, och så gick de loss och nafsade. Udda, men skönt. Floating har jag provat också. Man kryper in i något som ser ut som en stor takbox, fylld med kroppstempererat saltvatten. Det känns som att sväva. Men det blev lite långtråkigt efter ett tag. En halvtimme – där går nog min gräns för hur länge jag kan vara stilla. Det måste hända något, och det gör det ju alltid i Göteborg! Ut och ta för er!

Relaterade ämnen
Glenn Hysén
Glenn Hysén

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER