Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fem års fängelse – för våldtäkt mot barn

Mannen åtalas för flera fall av grovt utnyttjande av barn för sexuell posering. Sittandes vid sin dator misstänks han ha fått de unga flickorna att posera nakna framför kameran samtidigt som han spelat in dem. Foto: Polisen
I mannens lägenhet i Stockholm hittades mängder med sexredskap. Enligt åtalet har mannen tagit med flera av dessa när han träffat sina offer. Foto: Polisen

Stockholmaren i 30-årsåldern tog kontakt med unga tjejer via chattforum på internet.

De bestämde träff på flera olika platser i Västsverige och då utnyttjade han dem sexuellt, trots att några av dem sagt nej till samlag. I flera av fallen ska han ha filmat övergreppen.

 Nu döms mannen till fem års fängelse för våldtäkt mot barn och flera andra sexualbrott mot barn.

Totalt rör det sig om fem unga tjejer, varav tre är från Västsverige. De började prata med mannen på chattforum på internet.

Mannen bestämde sedan träff med var och en av dem på olika platser i Västsverige, så som Värmland, Göteborg och Sjuhärad. Och när de träffades hade de sex. Mannen ska enligt domen ha haft med glidmedel och sexleksaker vid flera av tillfällena.

Poserade framför kameran

I domen framgår det även att några av flickorna sagt nej till att ha sex med honom. Men sexakten fullföljdes ändå.

Vid några av fallen ska mannen i 30-årsåldern ha filmat när han hade sex med flickorna. Han ska även ha fått flera av flickorna att posera lättklädda framför en webbkamera. Då ska mannen i 30-årsåldern ha filmat detta.

Mannen döms nu till fem års fängelse för våldtäkt mot barn, sexuellt övergrepp mot barn, utnyttjande av barn för sexuell posering, sexuellt ofredande och barnpornografibrott.

Flickorna är trovärdiga

Tingsrätten skriver att målsägaren från Värmland "gjort ett både trovärdigt och tillförlitligt intryck när hon berättat om sin relation till" mannen i 30-årsåldern. De skriver också att det finns övrig bevisning som stöder hennes berättelse, så som journaler och inspelade filmer.

Detta gäller även flickorna från Göteborg och Sjuhärad. Samtidigt anser tingsrätten att de tre flickornas berättelser om Stockholmarens beteende stämmer bra överens. "Rätten finner vidare att det är helt osannolikt att målsägandena skulle ha pratat ihop sig inför förhandlingen i tingsrätten varför detta faktum i sig är en stark bevisning i målet", står det i domen.

Nekar

Mannen döms nu mot sitt nekande.

GT har sökt hans advokat utan framgång. Men hon har tidigare sagt att han förnekar brott.

– Våldtäkt mot barn förnekar han i alla delar och även de sexuellt övergrepp mot barn, sa då advokat Mari Kilman.

I domen framgår det att mannen ska ha sagt att han inte uppfattade att flickorna var yngre än 15 år. Något som Stefan Wessberg tidigare har kommenterat.

– I vissa fall finns det väldigt tydliga uppgifter om detta, sa åklagare Stefan Wessberg i samband med att åtalet väcktes.

Han berättar att förutom att tjejerna själva ska ha berättat det så finns det bland annat bevisning i form av chattkonversationer där flickorna skrivit ut sin ålder.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!