Fem anhållna för brutala guldrånet

Publicerad

Fem män har anhållits för rånet i guldbutiken i Uddevalla.

Polisen har gjort husrannsakningar under natten mot fredagen och männen greps på olika adresser.

– Två personer är anhållna för gärningen och tre för medhjälp, säger Hans Lippens, polisens presstalesman i region väst.

Vid lunchtid på torsdagen slog maskerade rånare till mot en guldsmedsbutik i Uddevalla.

En anställd i butiken blev misshandlad med någon form av tillhygge. Polisen inledde en intensiv jakt efter gärningsmännen och bland annat deltog den tungt beväpnade insatsstyrkan och även helikopter i sökandet.

Under natten mot fredagen genomförde polisen husrannsakningar och under sen kväll och natt har fem personer anhållits för rånet. Samtliga är män och några av dem är kända av polisen sedan tidigare.

Tre misstänkta för medhjälp

Två av dem misstänks för delaktighet i själva rånet och tre är misstänkta för medhjälp. Brottsrubriceringen är rån alternativt grovt rån.

– Gripandena gjordes på olika adresser i Uddevalla. Vi har kunnat gripa männen tack vare bra vittnesiakttagelser och även bra underrättelsearbete inom polisen, säger Hans Lippens, polisens presstalesman i region väst.

 

LÄS MER: Gärningsmän jagas av polis efter brutalt rån 

 

Ett vittne berättade för GT på torsdagen hur rånarna sågs fly från platsen.

"Avlossade några skott"

– Det kom massor av folk springande från en sidogata, sen kom även två killar springande. Det hela gick ganska snabbt. De hade någon typ av pistol. Sedan om det var en riktig eller någon form av luft eller kolsyrepistol, det vet jag inte. De stannade till och avlossade några skott och fortsatte springa. Det smällde inte särskilt högt, berättade vittnet.

Under fredagen kommer polisen i Uddevalla att förhöra de misstänkta.

– Ja, det som återstår nu är förhör och kompletterande vittnesförhör, säger Hans Lippens.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER