Under två års tid har Felix Seldén, 15, sålt GT-tidningar för det tjänar han cirka 1 200 kronor extra i månaden. Foto: Privat
Under två års tid har Felix Seldén, 15, sålt GT-tidningar för det tjänar han cirka 1 200 kronor extra i månaden. Foto: Privat

Felix fann smidiGT sätt att tjäna pengar

Publicerad

På helgen är det full rulle för Felix Seldén, 15. Då kör han nämligen järnet med att sälja GT-tidningar:

– Många säljer en dag, men jag tycker det har gått så bra att jag säljer på lördagar och söndagar, säger femtonåringen glatt.


Sälj Expressen, GT eller Kvällsposten!

Under två års tid har Felix Seldén, 15, sålt GT-tidningar för det tjänar han cirka 1 200 kronor extra i månaden.

- Det har varit jätteroligt att sälja och jag trivs med mitt extrajobb.

Seldén förklarar hur det är viktigt att ha tålamod tills man hittar kunderna.

- Det är viktigt att inte ge upp och sluta, säger Felix Seldén.

Felix cyklar runt med sin tidningsväska och är det extra mycket tidningar som ska säljas kopplar han på ytterligare väskor.

- Det kan vara lite tungt ibland men det är inte så farligt faktiskt. Det är när det är storhelger som det kan vara lite mer tidningar, men vanligtvis är det ett 30-tal tidningar som jag säljer.

Håller koll på området

För att skaffa nya kunder håller Felix lite koll på vem som flyttar in och ut i området.

- När jag ser att de är nyinflyttade brukar jag alltid gå dit och presentera mig.

Felix menar att det är extra bra att han jobbar både lördag och söndag för då vet kunderna att han kommer tillbaka.

- De litar på att jag kommer och då slipper de att gå ut och handla GT själva, jag tror att de är ganska nöjda över det.

"Får jättemycket motion"

Att få luft och röra sig är viktigt för Felix.

- Man får jättemycket motion när man delar ut tidningar och det är ju jättebra. Annars hade jag nog bara suttit stilla hemma och då är detta mycket bättre.

Felix har flera kompisar som säljer GT och har också hjälpt två stycken att börja.

- Jag har bara berättat om mitt arbete och hjälpt dem komma i gång. Jag tror att de tycker det är lika roligt som jag.


Sälj Expressen, GT eller Kvällsposten!

Hanna E Johansson
Hanna E Johansson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER