Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fastighetsmiljardären Erik Selins skilsmässa är klar

Skilsmässan mellan fastighetsmiljardären Erik Selin, 51, och tidigare hustrun Jennie, 46, är nu klar enligt en dom från tingsrätten. Foto: JAN WIRIDEN
Erik Selin är god för minst 22 miljarder kronor och har fastighetsbolaget Balder som basen för sin verksamhet.Foto: HENRIK JANSSON

Skilsmässan mellan fastighetsmiljardären Erik Selin, 51, och tidigare hustrun Jennie, 46, är nu klar efter ett halvårs betänketid.

Paret gifte sig 2013 efter att ha varit tillsammans länge.

De hade ett äktenskapsförord som gör att Erik Selin nu behåller sin förmögenhet.

– Jag är jättebra vän med Erik och det är inga konstigheter med det här, har Jennie Selin, tidigare sagt om separationen. 

Erik Selin ansökte om skilsmässa den 20 maj förra året och nu har tingsrätten dömt så kallad äktenskapsskillnad mellan Erik och före detta hustrun Jennie. 

De hade ett halvårs betänketid, vilket är standard när ett gift par har barn under 16 år. 

”Det finns förutsättningar att döma till äktenskapsskillnad.” skriver tingsrätten i sin dom. 

Två månader innan paret gifte sig 2013 undertecknade de blivande makarna ett äktenskapsförord som ställde Jennie utanför Eriks förmögenhet vid en skilsmässa.

Är god för minst 22 miljarder 

”Allt som av någon av oss äger och i framtiden genom eget arbete, arv, gåva, testamente eller på annat sätt förvärvar, liksom det som kan komma att träda i stället för sådan egendom, ska utgöra vardera makens enskilda egendom. Detsamma ska även gälla avkastning av sådan egendom”. stod det i äktenskapsförordet.

Erik Selin är god för minst 22 miljarder kronor, men enligt andra uppskattningar kan det handla om upp mot 24 miljarder när andra tillgångar utanför hans fastighetsimperium räknats in. Selin är en av Sveriges rikaste män och Fastighetsimperiet Balder, vilket är landets största, är basen för hans verksamhet. 

– Jag är jättebra vän med Erik och det är inga konstigheter med det här. Jag pratar med Erik varje dag, har Jennie Selin, tidigare sagt.

Hade ett förhållande med Isabella Löwengrip

Under tiden som makarna Selin har legat i skilsmässa har Erik Selin haft en uppmärksammad relation med entreprenören Isabella LöwengripFoto: SVEN LINDWALL

Under tiden som makarna Selin har legat i skilsmässa har Erik Selin haft en uppmärksammad relation med entreprenören Isabella Löwengrip. Paret började synas tillsammans i somras, men valde att gå skilda vägar i mitten av januari. 

”Erik och jag har beslutat oss för att avsluta vårt förhållande. Det är så klart ett tufft beslut, men jag är väldigt tacksam att vi har hittat en vänskap som kommer vara en hel livstid”, skrev Isabella Löwengrip i ett inlägg på Instagram. 

Erik Selin har inte velat kommentera sin skilsmässa.