Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Färre coronapatienter inom NU-sjukvården

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
NÄL är ett av sjukhusen inom NU-sjukvården.
Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYRÅN

Antalet patienter med corona har sjunkit inom NU-sjukvården.

I dagsläget ligger man på en nivå som man inte sett sedan i början av april.

– Det fortsätter att röra sig neråt, vilket är önskvärt, konstaterar, säger Niklas Claesson, kommunikationschef på NU-sjukvården till Bohusläningen. 

Efter att Västra Götalandsregionen uppdaterat sin statistik angående antal coronapatienter under tisdagen stod det klart att 18 personer av dem vårdades inom NU-sjukvården. Av den låg fem på intensiven. 

NU-sjukvården är en av sjukhusgrupperna i regionen och består av Norra Älvsborgs Länssjukhus, NÄL, i Trollhättan och Uddevalla sjukhus.

Tisdagens siffror på antalet patienter med covid-19 är de lägsta sedan i början av april.

– Det fortsätter att röra sig neråt, vilket är önskvärt, säger NU-sjukvårdens kommunikationschef Niklas Claesson till Bohusläningen.

Midsommar ökade inte smittspridningen

Regionens smittskyddsläkare varnade i samband med midsommar för att högtiden skulle spä på smittspridningen, men det har man ännu inte sett någon effekt av, menar Claesson.

– Nej, normalt tar det 10–14 dagar från smittotillfället till att man blir så pass sjuk att man kan behöva sjukhusvård. Någon sådan effekt har vi inte sett än, säger han till Bohusläningen.

Öppnar fler entréer

Huvudentréerna till sjukhusen inom NU-sjukvården har bemannats med entrévärdar sedan i mitten av mars. Sedan dess har också övriga entréer varit låsta. 

Detta planerar man att häva den 1 juli, eftersom man väntar sig att antalet sjukhusbesökare minskar i samband med att sommaren tar fart.

– Men det är fortfarande stängt till avdelningarna inne på sjukhuset och det råder fortfarande besöksförbud, besök tillåts endast i undantagsfall. Samma sak gäller medföljande. Medföljande får endast följa med in om mottagningen har bett om detta eller om det är barn som behöver en medföljande, säger Claesson till Bohusläningen.