Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Larm om farligt utsläpp i hamnen orsakade stort pådrag

Hit kan du vända dig om du behöver slå larm.

Flera enheter från räddningstjänsten var på plats vid Älvsborgshamnen i Göteborg efter att ett larm om läckage av en farlig vätska.

– Vi har spärrat av ett hundra gånger hundra meter stort område, sa Mikael Lindgren vid räddningstjänsten.

Senare uppger polisen att behållaren var tom men att det pyste från den. 

Läckaget har skett på land vid Älvsborgshamnen i Göteborg och räddningstjänsten är på plats med ett åtta enheter och omkring tjugo man.

– Vi har ett utsläpp från en större behållare. Vi ska försöka täta läckaget, sa Mats Gränsmark, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg strax före klockan 11.

Det skulle enligt de första uppgifterna röra sig om ett läckage av tetrakloretylen.

– Det är en låggradig giftig vätska. Vår kemenhet är på väg fram för att kontrollera om det är ett större eller mindre utsläpp, berättade Mikael Lindgren, vid räddningstjänsten senare. 

Vid lunchtid så avslutades insatsen, enligt polisen handlade det inte var något läckage.

– Containern var tom, men det blev ett övertryck av väderomslaget så det pyste från den. Det visste man inte från början, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.