Fanny Nilsson på plats i Australien. Foto: PrivatFanny Nilsson på plats i Australien. Foto: Privat
Fanny Nilsson på plats i Australien. Foto: Privat
anny Nilssons jobb de kommande månaderna blir att fotografera livet hon lever i Australien med lite extra fokus på hår och hårprodukter. Foto: Privatanny Nilssons jobb de kommande månaderna blir att fotografera livet hon lever i Australien med lite extra fokus på hår och hårprodukter. Foto: Privat
anny Nilssons jobb de kommande månaderna blir att fotografera livet hon lever i Australien med lite extra fokus på hår och hårprodukter. Foto: Privat
Hon tog studenten i somras, och är i Australien på obestämd tid. Foto: PrivatHon tog studenten i somras, och är i Australien på obestämd tid. Foto: Privat
Hon tog studenten i somras, och är i Australien på obestämd tid. Foto: Privat
"Jag tycker om att resa, och att fotografera är mitt liv" säger hon. Foto: Privat"Jag tycker om att resa, och att fotografera är mitt liv" säger hon. Foto: Privat
"Jag tycker om att resa, och att fotografera är mitt liv" säger hon. Foto: Privat

Fanny tog sig jorden runt – tack vare svallet

Publicerad

Falkenbergstjejen Fanny Nilsson tog sitt pick och pack till Australien efter att ha avklarat skolan hemma i Sverige.

I dag befinner hon sig ungefär 14 240 kilometer hemifrån. På plats i soliga Australien efter att ha vunnit en hårtävling. Nu ska hon fotografera livet hon lever - med hjälp av just hårsvallet.

– Det är en väldigt fin kombination att resa och fota, säger hon.

Fanny Nilsson, 20, blev den lyckliga vinnaren bland drygt 4000 personer och vann sex månaders jobb i Australien. Det var i en Instagramtävling som ett hårvårdsmärke stod bakom som hon kammade hem priset.

Redan förra året var 20-åringen nominerad till tävlingen - men vann inte. I år tog hon hem drömjobbet, som hon tror kommer att öppna många dörrar för henne i framtiden.

Under sex månader är det nu hennes jobb att fotografera och illustrera livet hon lever i Australien på hårvårdsmärkets egna Instagramkonto.

– Det var en jäkla skräll att lilla jag vann, haha! Det är jättekul att få lite belöning för sådant man tycker är kul, säger hon.

"Att fotografera är mitt liv"

Att resa och fotografera ligger Fanny Nilsson nära hjärtat. Hon var redan på plats tillsammans med pojkvännen i Australien för en längre resa när hon fick reda på att hon vann tävlingen. På frågan om hur länge hon planerar att stanna berättar hon att hon tar en dag i taget, men minst ett halvår är planen att stanna - en del tillsammans med pojkvännen och en del själv.

När GT når henne sitter Fanny på en nattbuss från Sydney till Byron Bay. Hon på väg för att träffa förra årets vinnare i hårproduktstävlingen och fotografera tillsammans.

För att fotografera och leva livet i Australien får hon en lön på 15 000 kronor i månaden. Pengarna går åt till att ta sig runt i Australien och upptäcka nya platser och boenden dit hon tar sig.

– Jag tycker om att resa. Och att fotografera är mitt liv. Det gör jag även om jag inte jobbar med det. Det är en väldigt fin kombination att resa och fota, säger hon.

Australiens smultronställen

Under sina månader i Australien är alltså arbetsuppgiften att fotografera, och det behöver inte enbart vara hårrelaterade bilder, även om fokuset ligger där. Om hon inte spenderar tid bakom kameran så brinner hon för att redigera bilder och är ute mycket för att upptäcka Australiens alla smultronställen.

– Det var planen från början att resa i Australien. Så kom detta upp, och då blev det ännu bättre! säger hon.

 

 

Josefine Olausson
Josefine Olausson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER