Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fann kropp – tros vara försvunnen 18-åring

På torsdagen hittade polisen en kropp i Kyrkviken utanför Arvika.

– Det är högst sannolikt att det rör sig om en 18-åring som försvann för två år sedan, säger Tommy Lindh, presstalesman vid polisen i Värmland.

Vid lunchtid på torsdagen hittade polisen en kropp i Kyrkviken utanför Arvika i Värmland.

Polisen misstänker att det kan vara en 18-årig man som varit försvunnen i två år.

– Det är en person som varit försvunnen från Arvika, som vi har letat efter. Nu är den här kroppen inte identifierad, men mycket tyder på att det är han, säger Tommy Lindh, pressinformatör vid polisen i Värmland.

Polisen har letat efter den försvunnen vid upprepade tillfällen sedan han försvann.

– Vi har letat med helikoptrar, polis, kustbevakning och så. Så det här var inte första försöket. Nu hade vi tagit hjälp av sjöpolisen. Vi gjorde det här söket eftersom sensommaren har gjort att vattnet var väldigt klart, säger Tommy Lindh.

Betraktas som olycka

18-åringen försvann för två år sedan.

– Han befann sig på en båt på sjön tillsammans med några kamrater. Det var ganska sent på kvällen, mörkt ute och han föll överbord, säger Tommy Lindh.

Polisen misstänker inget brott.

– Vi har betraktat händelsen som en drunkningsolycka. Nu kommer ju kroppen att skickas på en utökad obduktion till rättsmedicinalverket. Men det finns ingenting som gör att vi i dagsläget misstänker något brott, säger Tommy Lindh.

Den försvunne mannens anhöriga har underrättats om att en kropp har hittats i Kyrkviken.