Kvinnan högg fast flera föremål på granndörren. Bland annat ett paket bacon. Foto: Polisen
Kvinnan högg fast flera föremål på granndörren. Bland annat ett paket bacon. Foto: Polisen

Fängelse för baconterror

Publicerad
Uppdaterad
Boråskvinnan naglade fast ett baconpaket med en kniv på en grannes dörr och kastade in en glödande cigarettfimp i brevinkastet hos en annan.
Under ett års tid fick grannarna stå ut med hennes terror.
På onsdagen dömdes kvinnan till fyra månaders fängelse.
Kvinnan har varit allt annat än den perfekta grannen. Otaliga gånger har hon sparkat och slagit med olika tillhyggen på en grannes dörr och skrikit okvädingsord. En annan gång kastade hon även in en glödande fimp i brevinkastet.
När en granne vid ett tillfälle sade åt henne att sluta banka på en dörr eftersom hon hade små barn som låg och sov gick 39-åringen till attack. Hon och tryckte upp grannen mot väggen så att hon slog i huvudet. Samtidigt skrek hon rasistiska kommentarer.

Stoppade bacon i brevinkast

Terrorn har pågått i omgångar under ett års tid men nådde sin kulmen i februari i år.
39-åringen ska då ha sparkat och slagit på en grannes dörr och stoppat ner en skurmopp, glasskärvor och bacon i dennes brevinkast.
En annan granne fick hopknycklade ölburkar och ett sopborstskaft inkört i brevinkastet. På dörren spikade 39-åringen upp kräftkartonger och naglade fast ett paket bacon med en kniv.

Hotade att döda

Kvinnan greps till slut men hennes terror fortsatte i polishuset där hon hotade att döda arrestvakten genom att slå in hans huvud och lägga en bomb i hans brevlåda. Hon dödshotade även en kvinnlig polisassistent och sa att hon skulle bränna ner polishuset.
39-åringen dömdes på onsdagen till fyra månaders fängelse för ofredande, skadegörelse, misshandel, hot mot tjänsteman och olaga hot. Åklagare Thomas Andersson hade hoppats på ett längre straff.
- Jag tycker att fyra månader är billigt. Jag hade hade yrkat på ett längre fängelsestraff så det här bör hon vara nöjd med, säger han till GT.se.
Kvinnan ska även betala skadestånd till sina grannar på sammanlagt 22 000 kronor.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER